Service

3 motive pentru alegerea pieselor de schimb originale

Mașinile și utilajele agricole reprezintă, poate, datorită valorii lor mari, cel mai de preț bun din fermă. Mijloacele mecanizate necesare cultivării pământului contribuie la creșterea eficienței și calității lucrărilor. La fel ca la orice bun material, durata de viață a unor elemente componente este limitată, astfel încât, în funcție de modul de exploatare, precum și de alți factori similari, anumite piese componente se pot defecta, în timp.

De cele mai multe ori, orice defecțiuni apărute trebuie soluționate rapid, pe de o parte pentru evitarea timpilor morți, care înseamnă pierderi, iar pe de altă parte pentru prevenirea apariției unor defecțiuni majore. În acest sens, este indicat ca piesele defecte să fie înlocuite cu altele, de calitate.

 

Iată, în rândurile următoare, 3 motive reale pentru care, atunci când vă confruntați cu o defecțiune a echipamentului dv. agricol să alegeți întotdeauna piese de schimb originale.

 

Rezistență mult mai îndelungată

Această afirmație nu mai reprezintă pentru nimeni o noutate, piesele originale fiind cea mai bună alegere pentru siguranța tractorului sau a utilajului. Chiar dacă vă sunt oferite produsele de ”calitate echivalentă”, testele efectuate în service-uri demonstrează că durata de viață a pieselor originale este semnificativ mai mare. De exemplu, filtrele de ulei originale AGCO au o rezistență cu până la 3 ori mai îndelungată față de cele aparent similare, care adesea se uzează foarte repede, scurtând durata de viață a motorului.

 

Investiție mult mai înțeleaptă pe termen lung

Având, uneori, prețuri mai mici, piesele neoriginale sunt achiziționate în detrimentul celorlalte, fără, însă, a se lua în calcul diferența uriașă de calitate dintre cele două. Într-o primă etapă s-ar putea să trăim cu impresia că piesele neoriginale reprezintă alegeri mult mai bune din punct de vedere financiar, însă, pe termen lung, celelalte își demonstrează avantajul clar, având o durată de viață mult mai mare. Astfel, nu vor trebui înlocuite periodic, cum se întâmplă în cazul pieselor neoriginale, care, nu de puține ori cedează în momente critice și ne pun mereu în situația de a investi în altele noi.

 

Calitate la cele mai înalte standarde

Calitatea pieselor este un factor deosebit de important pentru buna funcționare a unui tractor, astfel încât trebuie tratată cu maximă seriozitate. Piesele neoriginale au adesea o calitate îndoielnică, ce poate duce, în timp, la defectarea unor componente și mai importante, și a căror înlocuire presupune o cheltuială uriașă.

 

De exemplu, pentru tractoarele Fendt și Valtra, piesele de schimb originale au fost proiectate, testate și realizate de aceiași oameni care au construit echipamentul original, astfel AGCO Parts asigură fiabilitatea pe care vă puteți baza. Numai așa tractorul dv. Fendt va rămâne un Fendt, iar un Valtra va fi mereu 100% Valtra.

 

Piesele originale AGCO sunt identificabile după holograma existentă pe cutie și, de obicei, au garanție 12 luni. Iată încă 5 motive pentru a alege piese originale AGCO Parts:

  • Sunt complet testate și produse conform specificațiilor inițiale;
  • Se potrivesc exact, atât prima dată cât și de fiecare dată;
  • Asigură fiabilitate maximă pe tot parcursul anului;
  • Sunt cea mai bună opțiune pentru a evitarea costurilor mari presupuse de defectarea sau deteriorarea tractorului /utilajului, și, de asemenea, pentru evitarea pericolelor privind siguranța;
  • Sunt proiectate pentru a face față celor mai grele condiții de exploatare (întotdeauna, aprobate de inginerii proiectanți).