Articole

De ce Fendt? 3 motive pentru a alege producătorul de la Marktoberdorf

Fendt nu e doar un nume. Este o convingere. Cu ajutorul tractoarelor și al echipamentelor de recoltat Fendt, fermierii și operatorii pot să își atingă țelurile mai rapid și mai profitabil. De aceea, scopul Fendt este acela de răspunde nevoilor și cerințelor clienților săi, contribuind la succesul lor acolo de unde începe totul: la limita dintre cer și pământ, unde natura întâlnește tehnica agricolă. Avantajul fermierilor care conduc Fendt se datorează direct tehnologiilor eficiente care au fost concepute pentru a ajuta la creșterea economiei prin producția profitabilă și durabilă a hranei și a nutrețului, dar și prin îmbunătățirea modului în care sunt utilizate materiile prime și energia.

 

Fără îndoială, Fendt este unul dintre cele mai importante nume de pe piața mondială a echipamentelor agricole de top. Ce face tractoarele și combinele Fendt să fie atât de apreciate? Care sunt motivele pentru care fermierii aleg această marcă? Fiecare își are propria motivație, noi am identificat 3 dintre cele mai importante (și populare) caracteristici ale mașinilor agricole Fendt (fie ele șenilate sau…pe roate, combine sau tractoare) care fac ca puterea, manevrabilitatea, precizia, fiabilitatea, funcţionalitatea şi confortul să fie sinonimele Fendt.

 

 

  1. Consumul redus de combustibil

În lumea agriculturii de performanță, Fendt este (re)cunoscut pentru economia de carburant, această caracteristică fiind valabilă deopotrivă la tractoarele de putere mare (seria 1000, respectiv Fendt 900 Vario MT, noul șenilat), și la tractoarele din toate celelalte game de putere. Conform testelor PowerMix efectuate de DLG, tractoarele Fendt câștigă (detașat!), an de an, în cursa pentru economie de combustibil. Spre exemplu, în cazul tractorului Fendt 828 Vario, testele au arătat că acesta consumă 248 g/kWh de motorină și 14,1 g/kWh de AdBlue. Mai mult, același tractor s-a dovedit a fi cu 20% mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil (prin comparație cu media tuturor tractoarelor, la viteza de 40 km/h).

 

De ce sunt tractoarele Fendt atât de economice?

Nu există un singur motiv pentru eficiența tractoarelor Fendt. Întreaga lor construcție este concepută pentru a minimaliza consumul de combustibil fără a compromite eficiența tractoarelor. Fie că este vorba de transmisia Vario, fie că este vorba despre sistemul VarioGrip, care reglează automat presiunea din anvelope, sistemul de management al tractorului TMS, sistemul de ghidare prin GPS, VarioGuide, toate aceastea își aduc contribuția la realizarea de importante economii.

 

În cazul seriei Fendt 1000, sistemul Fendt iD este responsabil de economia combustibilului. Tractorul își reglează limita de încărcare complet automat şi adaptează turaţia motorului şi raportul de transmisie, coordonând perfect motorul cu transmisia, aceasta contribuind, considerabil, la optimizarea consumului de

Despre cutia de viteze Vario

Fendt Vario este o transmisie de tip hidrostatic-mecanică cu divizarea puterii. Așadar, odată cu creşterea turaţiei, ponderea puterii mecanice transmise prin intermediul setului de planetară creşte. Dispozitivele hidrostatice pot pivota la 45 de grade şi au o presiune de funcţionare ridicată de max. 550 bari – o eficiență remarcabilă.

Din 2009, toate seriile de tractoare Fendt, de la cel mic și îngust pentru vie la cele de mare putere, destinate muncilor grele, au transmisie Vario. Pentru excepționalul Fendt 1000 Vario, transmisia cu variație continuă a fost îmbunătățită pentru agricultura secolului 21. Fendt VarioDrive, numele celei mai recente transmisie dezvoltate, în plus față de cea variabilă continuu, asigură o distribuție variabilă permanentă a puterii pe toate cele 4 roți. Tracțiunea colosală, manevrabilitatea și consumul redus de combustibil caracterizează această transmisie inovatoare – absolut în cea mai bună tradiție Fendt.

 

  1. Confortul sporit

Tractoarele și combinele Fendt sunt renumite și apreciate de clienți pentru confortul excelent pe care îl oferă operatorului în timpul lucrului- iar aceasta este valabilă pentru toate mașinile agricole marca Fendt. Cabina cu suspensie penumatică în 4 puncte a fost concepută pentru a face operatorul tractorului să se simtă pe deplin confortabil în tractor, chiar și atunci când terenul este denivelat. În plus, cabina tractoarelor Fendt este concepută pentru a oferi vizibilitate maximă operatorului, pentru a putea monitoriza utilajele agricole atașate tractorului. Aranjarea ergonomică a tuturor dispozitivelor din orice cabină Fendt facilitează accesul operatorului la cele mai importante funcții. Iar Varioterminalul, reunește toate funcțiile tractorului, precum: sistem de reglare a presiunii în anvelope Fendt VarioGrip încorporat (dotare opţională, de la seria 900); sistem antiblocare la frânare ABS; – curăţare automată a radiatorului prin intermediul ventilatorului reversibil; suspensie independentă a roţilor, cu echilibrare automată pe puntea faţă, cu funcţia de blocare; concept de iluminare cu LED pentru faruri şi luminile de lucru; TMS cu regimul de lucru automat al motorului 2.0 pentru gestionarea perfectă a motorului şi a transmisiei; sistemul de ghidare prin GPS Fendt VarioGuide; comanda automată a secţiunilor cu SectionControl Assistant; VariableRateControl (VRC) ce permite să se lucreze de pe hărţile aplicaţiilor etc.

  1. Calitatea Made in Germany

Faptul că Fendt este fabricat în Germania oferă avantaje considerabile celor care aleg să lucreze cu acest brand premium. Aceasta fiind țara în care ingineria și calitatea domină economia timp de multe decenii, nu v-ați putea aștepta de la Fendt să lucreze decât cu cei mai bine calificați experți din domeniu – indiferent de zona în care lucrează, ei își aduc aportul important în compania Fendt, zi de zi. În fabrica de la Marktoberdorf – Bäumenheim, partenerii procesului de producție lucrează pe teren de egalitate, reușind astfel să atingă cele mai înalte standarde. Mai mult, marea majoritate a furnizorilor sunt și ei din Germania, susținând o infrastructură profesionistă și oferind suport de calitate pentru a susține idealul de calitate al companiei Fendt. Pentru că, la urma urmei, toți partenerii vorbesc o singură limbă: high-tech.