Articole

Noi semănători marca Horsch

Este binecunoscut că toate produsele noi create de Horsch și toate îmbunătățirile aduse celor deja existente, sunt rezultatul preocupării constante a germanilor pentru a le face viața mai ușoară fermierilor, simplificând procese sau venind cu soluții croite pentru nevoile acestora. Pentru că și Horsch #ascultăvoceafermierilor.

 

Horsch #ascultăvoceafermierilor

 

Din gama de semănători pe care producătorul le-a prezentat la Agritechnica 2017, iată mai jos o noutate absolută și o adaptare a unui model anterior.

 

Horsch Serto 10/12 SC

Serto este una dintre noutățile pe care Horsch le-a prezentat la Agritechnica 2017 – o semănătoare creată special pentru fermele mari, pe care ”au pus ochii” mulți dintre fermierii români ce au vizitat târgul.

 

Construită cu lățimi mari de lucru, de 10 și 12 metri, Serto este o semănătoare compactă, ale cărei detaliile au fost foarte bine gândite – de la tăvălugii cu roți în combinație cu brăzdarele de semănat dublu-disc grele, până la cele două brăzdare ce se află în spatele fiecărei roți, la o distanță de 16,6 cm una față de cealaltă (de altfel, un sistem similar celui de la Pronto NT). Pentru a asigura o plasare uniformă a semințelor, Sertoare tăvălugi pentru nivelare și consolidare.

 

Noul brăzdar HORSCH PowerDisc este perfect pentru condiții grele de muncă, garantând plasarea sigură în patul germinativ, chiar și atunci când acesta este greu de lucrat. Datorită modului de proiectare și a rulmenților mari, Serto este foarte stabilă și rezistentă la uzură. Realizarea sa a fost influențată de succesul tehnologiei de semănare bob-cu-bob de la semănătoarea de prășitoare Maestro.

 

Noul Serto are un buncăr de semințe de 6.000 de litri, divizat 50:50 (ceea ce permite fermierilor să utilizeze tot buncărul pentru semințe sau să folosească jumătate din el pentru semințe, cealaltă jumătate fiind destinată îngrășămintelor).

De asemenea, este disponibil și un al treilea element, un buncăr de 300 de litri, care se poate folosi pentru îngrășăminte micro-granulare. Discurile ondulate afânează eficient zona urmelor lăsate de tractor.

Utilajul se rabatează pentru a fi transportat la o lățime de numai 3 metri – iar asta se poate face printr-o simplă apăsare de buton. Datorită tăvălugilor din cauciuc, cerințele de putere sunt reduse, chiar și pe soluri ușoare. Mai mult, datorită buncărului de semințe mic, componentele sunt accesibile ușor, iar fermierul are o bună privire de ansamblu asupra utilajului și a câmpului.

 

Deși este concepută pentru ferme mari, necesarul de putere pentru Horsch Serto SC este unul mic, permițând astfel realizarea de economii de combustibil.