Blogul MEWI

MEWI la Agraria 2018

Pentru că știm să plecăm urechea la nevoile agricultorilor, an de an, prezentăm, la târgurile și expozițiile la care participăm, mașini și utilaje agricole cu specific regional, potrivite zonei respective și tipurilor de ferme.

În portofoliul nostru există peste 20 de mărci de echipamente agricole, în cea mai mare parte din țări precum Germania, unde calitatea este cea care dă valoare, Italia – acolo unde cu pasiune se fac toate, și Finlanda – țara care a dat sens conceptului de fiabilitate.

citește mai departe...

Valtra N 124H – Un tractor nordic, fiabil și eficient

Valtra a fost pionier în fabricarea tractoarelor de mare putere în patru cilindri. Încă din 1969, a fost lansat modelul Valmet 1100, cu primul motor turbo pentru tractoare în patru cilindri din lume și o impresionantă putere de 115 cp. De atunci Valtra și-a creat și menținut titlul de cel mai puternic tractor în patru cilindri din lume, cu seriile sale M și N.

citește mai departe...

Cotiera SmartTouch - cea mai premiată inovație Valtra, acum și la seria N

Seria N de la Valtra - tractoare cu motor AGCO Power în 4 cilindri, Tier4 Final, tehnologie SCR Only, cu puteri cuprinse între 115 și 185 CP și un cuplu de 730 Nm - este caracterizată de un nivel înalt de confort, durabilitate, adaptabilitate, designul scandinav asigurându-i funcționalitate și o mai bună vizibilitate. Ca toate produsele Valtra, tractoarele din Seria N pot fi personalizate în funcţie de nevoile fiecărui fermier în parte. Un tractor din seria N poate fi construit în funcție de preferințele clienților, la fabrica Valtra din Suolahti, Finlanda.

citește mai departe...

Două semănători de prășitoare, gata de lucru

Dacă s-ar topi repede zăpada și ar trebui să intrați, mâine, la semănat, ar fi bine să aveți deja în fermă una din cele două semănători pe care vi le propunem mai jos. În portofoliul MEWI, probabil cel mai complet din România, se găsesc semănători pentru toate tipurile de plante, și, de asemenea, pentru bugete diferite, având lățimi de lucru diferite sau posibilitatea de a li se adăuga fertilizare în timpul însămânțării. Rețineți două dintre acestea:

 

Horsch Maestro

citește mai departe...

De ce Fendt? 3 motive pentru a alege producătorul de la Marktoberdorf

Fendt nu e doar un nume. Este o convingere. Cu ajutorul tractoarelor și al echipamentelor de recoltat Fendt, fermierii și operatorii pot să își atingă țelurile mai rapid și mai profitabil. De aceea, scopul Fendt este acela de răspunde nevoilor și cerințelor clienților săi, contribuind la succesul lor acolo de unde începe totul: la limita dintre cer și pământ, unde natura întâlnește tehnica agricolă.

citește mai departe...

3 motive pentru alegerea pieselor de schimb originale

Mașinile și utilajele agricole reprezintă, poate, datorită valorii lor mari, cel mai de preț bun din fermă. Mijloacele mecanizate necesare cultivării pământului contribuie la creșterea eficienței și calității lucrărilor. La fel ca la orice bun material, durata de viață a unor elemente componente este limitată, astfel încât, în funcție de modul de exploatare, precum și de alți factori similari, anumite piese componente se pot defecta, în timp.

citește mai departe...

Noi semănători marca Horsch

Este binecunoscut că toate produsele noi create de Horsch și toate îmbunătățirile aduse celor deja existente, sunt rezultatul preocupării constante a germanilor pentru a le face viața mai ușoară fermierilor, simplificând procese sau venind cu soluții croite pentru nevoile acestora. Pentru că și Horsch #ascultăvoceafermierilor.

 

Horsch #ascultăvoceafermierilor

 

Din gama de semănători pe care producătorul le-a prezentat la Agritechnica 2017, iată mai jos o noutate absolută și o adaptare a unui model anterior.

 

citește mai departe...

Fuse® Technology – strategia AGCO pentru agricultura de precizie

Populația planetei fiind în continuă creștere, producătorii din industria agro-alimentară se văd nevoiți să se adapteze rapid schimbărilor, fie de creștere a producției și a eficienței pe fiecare hectar, fie legate de încălzirea globală, ori înăsprirea reglementărilor de mediu.

În aceste condiții, devine esențial ca fermierii să ia în considerare integrarea și conectarea flotei lor, dar și posibilitatea urmăririi întregului ciclu agricol, de la cultivare /însămânțare la recoltare /stocare.

 

citește mai departe...

Cultivatoarele Horsch - Made in Bavaria, ca pentru agricultura românească

Horsch, producătorul german tot mai apreciat în ultimii ani, și-a anunțat noutățile pe care le aduce tehnicii agricole în acest la târgul de la Hanovra, Agritechnica 2017. Acestea sunt create pentru a ușuta munca fermierilor și pentru a eficientiza întregul proces de cultivare a solului și însămânțare.

Pentru că a început un nou an și stim că deja vă faceți planuri, vă prezentăm câteva dintre cele mai importante, și începem cu cele două noi cultivatoare, propuse de producătorul bavarez la secțiunea prelucrarea solului.

 

citește mai departe...

RAUCH - Fiabilitate și precizie în fertilizare

Gama distribuitoarelor de îngrășăminte RAUCH oferă precizie și siguranță în procesul de aplicare a îngrășămintelor – motiv pentru care și sunt considerate adevărate sisteme de înaltă tehnologie în această nișă a tehnicii agricole.

De ce sunt distribuitoarele RAUCH atât de performante? Care sunt caracteristicile specifice acestui producător?

EMC este una dintre cele mai speciale caracteristici ale distribuitoarelor de îngrășăminte RAUCH. Acesta este un sistem complet inovativ de măsurare și dozare a îngrășămintelor, brevetat de compania RAUCH.

citește mai departe...