Blogul MEWI

MEWI la AgriPlanta 2018 – Extras dintr-un portofoliu generos

În fiecare an, pe câmpul de la Fundulea, se adună toată suflarea tehnologiei agricole de pe piaţa românească. Agriplanta este un târg cu viață și culoare. Un târg prin venele căruia curge originalitate şi mult entuziasm. Şi astfel, un târg de la care nu putem să lipsim, pentru că, în portofoliul nostru, pe care îl considerăm cel mai complet din România, există multe produse care poartă în ADN-ul lor inovaţie şi sunt create din pasiune pentru agricultură.

citește mai departe...

Agricultura de precizie şi noile tehnologii

În prezent, agricultura de precizie şi tehnologia au devenit indispensabile şi în fermele din România. Noi am constatat că, în ceea ce privește eficientizarea, rezistă doar cei care ţin pasul cu noile tehnologii, implementându-le în propriile ferme. Am întâlnit fermieri ce fac performanţă atât în ferme de 250-500 ha cât şi în ferme de câteva mii de hectare.

citește mai departe...

Horsch Leeb 4 LT – Un aparat de erbicidat în demonstraţii practice la AgriPlanta

În fiecare an, la AgriPlanta, am prezentat în demonstraţiile din secţiunea Bumpy Road (simulare de teren accidentat, acum denumită  „Maşini de erbicidat în acţiune”), maşini autopropulsate destinate marilor ferme agricole, precum Horsch Leeb 270 PT  /330 PT sau RoGator seria 600. Anul acesta am ales să trimitem „în teren” un aparat de erbicidat tractat, gândit deopotrivă pentru fermierii mici, medii şi mari, dar care îşi doresc performanţă în fermele lor.  

citește mai departe...

Am fost la Agraria. Cum a fost?

Nici nu s-a terminat bine târgul de la Jucu, că ne-am şi apucat să ne pregătim pentru următorul eveniment marca DLG România. Despre ce s-a întâmplat la Cluj, numai de bine. Organizare impecabilă, lume nu atât de multă ca în alţi ani, dar interesată... Spunea cineva (nu spunem cine) că „ce rost mai are să scrii despre ce au văzut fermierii care au vizitat târgul? Ei şi-au făcut idee, acum rămâne la latitudinea lor ce vor să-şi ducă în ferme”....

citește mai departe...

Combina Fendt 5225E – Pentru eficiența fermelor mici și mijlocii

Combina 5225E a fost concepută și optimizată pentru a răspunde cerințelor în continuă creștere ale fermierilor: o combină cu motor AGCO Power, ce utilizează tehnologie SCR, care contribuie la protejarea mediului, și care este proiectată pentru cele mai mici costuri de exploatare.

 

Optimizarea seriei E

Aparținând unei serii de combine create pentru a avea o durată lungă de viață, robusta și eficienta Fendt 5225E este caracterizată prin randament ridicat în timpul campaniei și fiabilitate.

citește mai departe...

4 caracteristici ale fermierilor din Bărăgan

George Chiru este manager regional, MEWI Drajna, şi răspunde – pe parte comercială – de judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, adică acea parte din Câmpia Română recunoscută pentru potenţialul său agricol: Bărăganul. Pentru că este evident că fiecare zonă geografică îşi are specificul ei, l-am rugat ca, dată fiind experienţa celor 10 ani de lucru cu fermierii zonei, la care se adaugă şi faptul că el însuşi cultivă pământ, să ne explice care ar fi particularităţile ce fac din agricultorii locului cei care hrănesc Europa.

 

citește mai departe...

MEWI la Agraria 2018

Pentru că știm să plecăm urechea la nevoile agricultorilor, an de an, prezentăm, la târgurile și expozițiile la care participăm, mașini și utilaje agricole cu specific regional, potrivite zonei respective și tipurilor de ferme.

În portofoliul nostru există peste 20 de mărci de echipamente agricole, în cea mai mare parte din țări precum Germania, unde calitatea este cea care dă valoare, Italia – acolo unde cu pasiune se fac toate, și Finlanda – țara care a dat sens conceptului de fiabilitate.

citește mai departe...

Valtra N 124H – Un tractor nordic, fiabil și eficient

Valtra a fost pionier în fabricarea tractoarelor de mare putere în patru cilindri. Încă din 1969, a fost lansat modelul Valmet 1100, cu primul motor turbo pentru tractoare în patru cilindri din lume și o impresionantă putere de 115 cp. De atunci Valtra și-a creat și menținut titlul de cel mai puternic tractor în patru cilindri din lume, cu seriile sale M și N.

citește mai departe...

Cotiera SmartTouch - cea mai premiată inovație Valtra, acum și la seria N

Seria N de la Valtra - tractoare cu motor AGCO Power în 4 cilindri, Tier4 Final, tehnologie SCR Only, cu puteri cuprinse între 115 și 185 CP și un cuplu de 730 Nm - este caracterizată de un nivel înalt de confort, durabilitate, adaptabilitate, designul scandinav asigurându-i funcționalitate și o mai bună vizibilitate. Ca toate produsele Valtra, tractoarele din Seria N pot fi personalizate în funcţie de nevoile fiecărui fermier în parte. Un tractor din seria N poate fi construit în funcție de preferințele clienților, la fabrica Valtra din Suolahti, Finlanda.

citește mai departe...

Două semănători de prășitoare, gata de lucru

Dacă s-ar topi repede zăpada și ar trebui să intrați, mâine, la semănat, ar fi bine să aveți deja în fermă una din cele două semănători pe care vi le propunem mai jos. În portofoliul MEWI, probabil cel mai complet din România, se găsesc semănători pentru toate tipurile de plante, și, de asemenea, pentru bugete diferite, având lățimi de lucru diferite sau posibilitatea de a li se adăuga fertilizare în timpul însămânțării. Rețineți două dintre acestea:

 

Horsch Maestro

citește mai departe...