Cultivatoarele Horsch - Made in Bavaria, ca pentru agricultura românească

Horsch, producătorul german tot mai apreciat în ultimii ani, și-a anunțat noutățile pe care le aduce tehnicii agricole în acest la târgul de la Hanovra, Agritechnica 2017. Acestea sunt create pentru a ușuta munca fermierilor și pentru a eficientiza întregul proces de cultivare a solului și însămânțare.

Pentru că a început un nou an și stim că deja vă faceți planuri, vă prezentăm câteva dintre cele mai importante, și începem cu cele două noi cultivatoare, propuse de producătorul bavarez la secțiunea prelucrarea solului.

 

Horsch Terrano GX – un cultivator universal, mai multe opțiuni

Noul Terrano GX va fi disponibil în variante cu lățimi de lucru de 4, 5 și 6 metri, cu 3 sau 4 rânduri de organe active și cu o distanță între cuțite de 28,5 și 31,5 cm. De asemenea, cultivatorul va putea fi echipat pentru 4 varietăți de prelucrare a solului, fiind pretabil la orice lucrări, de la amestecarea intensă a solului până la afânarea ușoară. Noul GX poate fi echipat și cu unul sau două rânduri de tăvălugi (simpli - RingFlex și SteelDisc – sau dubli - RollPack, RingFlex și noii SteelFlex combi) și cu discuri de nivelare care distribuie agresiv pământul în fața tăvălugilor. Nu în ultimul rând, noul GX poate fi dotat și cu un kit de fertilizare, pentru plasarea îngrășămintelor, precum și cu sistemul MiniDrill (potrivit culturilor speciale sau de protecție).

 

Dotat cu cuțite TerraGrip (ajunse la a treia generație), arcul de la gheare are o forță de eliberare de nu mai puțin de 550 kg. În spatele secțiunii cu gheare se găsește șasiul Terrano GX, ale cărui caracteristici permit utilajului să atingă o impresionantă gardă la sol. Mai mult, anvelopele de dimensiuni mari ale noului cultivator universal Horsch sunt și ele extrem de utile, fiind utilizate la întoarcerile la capăt de rând. Desigur, punctele de rabatare de dimensiuni mari asigură o durată de viață foarte lungă, făcând Horsch Terrano GX o investiție profitabilă și pe termen lung.

 

Horsch Terrano GX este un utilaj extrem de ușor de personalizat pentru a fi complet utilizat în diferite ferme (și diferite situații de lucru).

 

Cruiser 5/6 XL – acum cu unou tip de gheare

Dacă vechiul Cruiser XL atingea lățimi de lucru de la 4,80 până la 7,35 metri, noile 5 și 6 XL ating 10 și 12 metri (fiind și ele prinse în 3 puncte, la fel ca modelul anterior).

Deoarece are un cadru cu o înălțime de 700 mm și 6 rânduri de organe active, noul Cruiser poate amesteca și distribui pământul în mod excelent, chiar și atunci când materialul organic este cantitativ. Mai mult, Cruiser 5 și 6 XL  vor fi echipate pentru patru variante diferite de cultivare, perfecte pentru prelucrarea solului în miriște (distribuție optimă a paielor după trecerea combinei, pregătirea patului germinativ, distrugerea mecanică a buruienilor, afânarea și aerarea solului primăvara).

Horsch Cruiser 5 și 6 XL sunt, de asemenea, dotate cu un nou tip de gheare cu arcuri (care se ridică peste cadru, asigurând o gardă la sol cu 100 mm mai mică decât în modelul anterior de Cruiser). De asemenea, adâncimea de lucru constantă de până la 15 cm este asigurată și în condiții dificile, noile cultivatoare având și o forță de eliberare de 150 kilograme.

 

În timpul lucrului, sistemul de tracțiune integrat transferă 1.200 kilograme la puntea spate a tractorului, iar poziția șasiului asigură o bună manevrabilitate pe teren. Desigur, activarea și dezactivarea cultivatorului se face foarte ușor (prin simpla comutare a dispozitivului pentru ridicare și coborâre), ceea ce garantează un confort sporit în timpul lucrului.

..........................................................................................................................................................

Atât Terrano GX cât și Cruiser 5/6 XL dovedesc că Horsch ascultă cu adevărat vocile fermierilor de pretutindeni. Noile produse aduse pe piață de producătorul bavarez sunt construite astfel încât să răspundă nevoilor din teren, din ferme diferite, unde se lucrează în condiții diverse. Sau, cu cuvinte, noile utilaje agricole Horsch sunt potrivite tuturor fermierilor care țintesc performanța și productivitatea.