MEWI la Agraria 2017

La fel ca la ediția de anul trecut, MEWI a ales să prezinte fermierilor transilvăneni mașini și utilaje agricole cu specific regional, potrivite zonei și fermelor de aici.

 

Tractoare

Fiind distribuitor exclusiv în România ai producătorului german Fendt, desigur că fermierii vor veni, la standul nostru, în primul rând pentru a vedea aceste tractoare. Cei care apreciază calitatea și înalta tehnologie, nu vor fi dezamăgiți.

Pe lângă cele două extreme, Fendt 200 Vario, un tractor compact de 100 CP, ideal pentru lucrări ușoare în ferme, și Fendt 1050 Vario, capodopera germană de 500 CP, vor exista reprezentanți ai fiecărei game de putere.

 

 

Fendt 724 Vario, sau perfecţiunea în cea mai bună formă, un tractor de 240 CP, pentru lucrări complexe, este uşor de recunoscut datorită cabinei sale deosebite, VisioPlus, care oferă un maxim de vizibilitate, datorită suprafeţei curbe a parbrizului ce se continuă până pe acoperiş, permiţând vederea completă a utilajelor ataşate în faţă, mai ales atunci când se lucrează cu încărcător frontal. Mai mult spaţiu în interior şi mai mult de cinci metri pătraţi de sticlă conferă cabinei o excelentă senzaţie de spaţialitate.

 

 

De la producătorul finlandez Valtra, la standul nostru se vor afla un N 124 H5 (125 CP) și un T 194 H (195 CP). Acestea au motoare AGCO Power, turbo, în 4 (N) și 6 (T) cilindri, și tehnologie pentru tratarea gazelor eșapate SCR Only. Sistemul de transmisie este prevăzut cu cutie de viteze Power Shuttle (20 + 20 trepte la N, 30 + 30 trepte la T – 40 km/h).

 

Utilaje

Fermierii prezenți anul trecut la Agraria au făcut cunoștință cu cultivatorului Horsch Terrano 3 FX și discul scurt Horsch Jocker 3 CT, despre care se credea că sunt ”prea scumpe”, ”prea grele”, prea etc. și, sperăm, au descoperit că le merită și, în plus, chiar și le permit. Anul acesta, se vor convinge, credem, că la fel de utile în fermă le sunt cultivatorul Horsch Tiger 3 MT și semănătoarea de păioase Horsch Pronto 6 DC, poate cel mai bun utilaj din lume pentru lucrările de însămânțare.

 

 

Standul nostru va reuni, de asemenea, alte utilaje agricole din portofoliul nostru pe care noi le considerăm croite pe nevoile celor din această parte a țării, mulți implicați în creșterea animalelor:

cositoare cu discuri Fella Ramos 320, presă de balotat Mascar Monster Cut 770 Plus, tractor Valtra A73 Compact (78 CP), distribuitor de îngrășăminte Rauch Axis 30.2 Q -V4 și Rauch AXENT 100.1, soluția producătorului german pentru distribuția de mare precizie, pe suprafețe mari, atât a îngrășămintelor granulare cât și a amendamentelor. Până în prezent nu au existat distribuitoare de împrăștiat îngrășăminte cu precizie maximă pe suprafețe mari, atât pentru îngrășăminte granulare, cât și pentru amendamente sau alte îngrășăminte organice, întreprinderile fiind obligate să investească în două utilaje diferite, care nu pot fi utilizate în același timp.

 

Printre alte câteva echipamente agricole care își pot găsi locul într-o fermă transilvăneană, și care vor fi expuse la standul nostru, se găsește și încărcătorul frontal Merlo P 32.6 Plus, având o capacitate ridicată de încărcare (la 500 mm: 3.200 kg) și o mobilitate deosebită (înălțimea de ridicare – 6,4 metri) și combina Fendt 5185 E, tot mai apreciată de fermierii mici și mijlocii.

La secțiunea Tractor – tractorist, la fel ca anul trecut, va putea fi testat un Fendt 313 Vario S4 Power, despre care un fermier a declarat că, deși nu și-l permite deocamdată, cu siguranță va fi prima sa opțiune când va trebui să cumpere un nou tractor

 

Pentru Tractoare inteligente, MEWI a pregătit un Fendt 828 Vario (280 CP), cu sistem VarioGuide, care va demonstra că soluțiile inteligente de comunicare, integrate, între tractor și operator, dezvoltate de producătorii de tehnică agricolă sunt vitale pentru agricultura de precizie și pentru obținerea unor randamente ridicate.

 

 Fendt 828 vario

 

Tractor Fendt 210 Vario

 

Motor: turbo, AGCO POWER, 3 cilindri; capacitate 3,30 l; putere dezvoltată (cf. ECE R24) – 73 kW / 100 CP; răcire cu apă; circuit de retur al gazelor eşapate AGRex; norma de poluare Tier 3A;

Transmisie: cutie de viteze VARIO fără trepte, tempomat de la 0,02–40 km/h;

tracțiune integrală;

Hidraulica: pompă hidraulică 48 l/min; 2 prize hidraulice duble;

Șasiu: suport prindere greutate frontală; greutate frontală 120 kg; priză de putere 540/540E/1000 rpm;

ridicător spate cu comandă EHR; triunghi de prindere cat.2; capacitate ridicare 4204 kg;

frâna pneumatică; compresor; cuplă de remorcare manuală;

Cabina: Confort; încălzire, climatizare; 2x2 faruri de lucru; joystick; volan reglabil;