MEWI la AgriPlanta Romagrotec 2016

Noi, la MEWI, considerăm că târgul-expoziție de la Fundulea este cel mai important eveniment anual al lumii agrare românești. Este motivul pentru care, conștienți fiind de importanța mașinilor și utilajelor agricole aflate în portofoliul nostru, dorim să prezentăm vizitatorilor numeroși și interesați, cele mai noi și cele mai performante echipamente pentru o agricultură modernă.

 

O listă de start cu multe vedete

Pentru prima dată în România, va fi prezentat publicului un tractor din seria Fendt 1000 Vario, cel mai aclamat tractor al anului 2016, o capodoperă germană. Marile plusuri ale acestui tractor, așteptat de ani buni de fermierii din marile exploatații agricole, sunt VarioDrive – o versiunea a transmisiei Vario pentru un tren de rulare complet nou și Fendt iD – sistemul de lucru al motorului la turație joasă, care, de altfel au primit și recunoaștere din partea DLG, la Agritechnica 2015, prin medaliile de argint primite pentru inovație.

Tractorul are o culoare nouă (nature green), un altfel de verde decât cel binecunoscut, fiind opțiunea producătorului de a se poziționa ”mai aproape de natură”.

Tot de la Fendt vor fi ”în teren” câte un reprezentant al fiecărei serii: Fendt 939 Vario Power (390 CP), 828 Vario ProfiPlus (280 CP), 724 Vario Power (240 CP), 516 Vario Power (160 CP), 313 Vario Power (130 CP), și, de asemenea vor fi expuse două combine.

 

De la producătorul finlandez Valtra, va putea fi admirat noul N 124H, de asemenea Tractorul anului 2016, care continuă să primească premii, oriunde este expus. De asemenea, la standul nostru vor fi prezente și tractoare din seria A, de mai mici dimensiuni (până la 90 CP).

Challenger își va avea și el reprezentanții pe șenile, prin prezența unui MT 800E și a unui MT 700E, tractoare serioase care aduc rezultate pe măsură.

 

Cultivatoare, discuri scurte, semănători de la Horsch, producătorul german inițiator al prelucrării minimale a solului, vor întregi lista echipamentelor aflate ”în terenul” MEWI.

 

Demonstrații practice

Pentru secțiunea ”Lucrările solului și semănat” se pregătesc tractorul șenilat Challenger MT 775 E împreună cu sistemul de semănat Horsch Focus 6 TD + 12 RC Solo și tractorul Valtra T 194H cu Horsch Terrano 3FX, un cultivator care nu trebuie să lipsească din nici o fermă, chiar și de dimensiuni mai mici.

În cadrul ”Tehnici moderne pentru protecția plantelor” vor evolua mașinile de erbicidat Challenger Rogator 1300 B - având 370 CP, lățime de lucru a rampei de 36,6 m și înălțimea de erbicidare reglabilă hidraulic în intervalul 78,8 – 210,8 cm – și Horsch Leeb PT 330,

 

Tot în demonstrații practice va fi prezent și distribuitorul de îngrășăminte chimice Rauch Axent 100.1, tractat de un Fendt 724 Vario (240 CP)

 

Distribuitor de îngrășăminte chimice RAUCH AXENT 100.1

·         tractat; prindere în bara de tracțiune; 

·         cuple hidraulice KS;

·         capacitate 9.500 l;

·         prelată cu rabatare hidraulică;

·         sistem urmărire CCI 100 ISOBUS Universal Terminal;

·         ecartament 2,00 m;

·         distribuitor de îngrășăminte chimice purtat;

adaptare pentru modelul TWS; antrenare hidraulică; capacitate 800 l;

·         lățime de lucru 36-48 m;

·         2 talere de distribuție;

·         Paralel trakking; antenă Egnos A 101;

·         cântar; dozarea electronică a cantității EMC;

·         calculator CCI 100;

·         instalație de semnalizare; 

·         pregătire ISOBUS

 

La ”Tractor și tractorist”, la fel ca la Agraria, vizitatorii îi pot testa calitățile lui Fendt 313 Vario, un tractor compact, ideal pentru ferme vegetale și zootehnice, având un motor turbo 4 cilindri, capacitate 4,04 l, ce dezvoltă 135 CP, cutie de viteze Vario fără trepte, și tempomat de la 0,02–40 km/h, sistem automat de management motor-cutie de viteze (Vario TMS) etc.

 

Tractor Valtra T 194 H

La standul MEWI va putea fi văzut și Tractorul anului 2015, un model din noua serie T (lansată anul trecut) a producătorului finlandez Valtra. Acesta are un motor AGCO Power, turbo, în 6 cilindri, cu o capacitate de 7,40 l, ce dezvoltă o putere de 143 kW/195 CP și tehnologie pentru tratarea gazelor eșapate SCR Only.

Sistemul de transmisie este prevăzut cu cutie de viteze Power Shuttle 30 + 30 trepte – 40 km/h,

ambreiaj umed multi disc, tracțiune integrală, priză de putere 540 /1000 rpm, 6 caneluri, 35 mm;

Rezervorul de combustibil are capacitatea de 380 l.

Sistemul hidraulic are 4 prize, retur liber, o pompă de 90 l /min. Capacitatea de ridicare a tractorului este de 78 kN, ridicătorul spate având comandă electrică.

Cabina, cu suspensie mecanică, este prevăzută cu sistem de ventilație /încălzire și aer condiționat, volan reglabil, scaun cu suspensie pneumatică și un al doilea scaun pentru pasager, preechipare sistem audio, 2x2 faruri de lucru; preechipare sistem audio, inversor direcție înainte/înapoi, în partea stângă, cu frână de mână încorporată. 

 

Semănătoare de păioase Horsch Focus 6 TD

Horsch Focus 6 TD este un utilaj tractat, care se prinde în tiranții tractorului, având o lățime de lucru de 6,00 m (3,00 m lățime de transport) și cadru rabatabil hidraulic.

Cele 20 de gheare TerraGrip cu brăzdare LD pentru fertilizare sunt dispuse pe 2 rânduri.  

Este dotată cu sistem pneumatic pentru fertilizare și semănat, buncăr dublu compartimentat de 5.000 l (40:60), baterie cu discuri pentru nivelare pe un rând, tăvălug cu roți etc.

Semănătoare are sistem de comandă și urmarire a însămânțării eManager, suflantă antrenată hidraulic, roți de sprijin duble, 20 de brăzdare de semănat Horsch Turbodisc, cu distanță de 30 cm între ele, iar forța de apăsare pe fiecare brăzdar este de până la 120 kg.

Fiecare brăzdar are role de tasare, iar viteza de lucru este cuprinsă în intervalul 6-10 km/h.  

 

Și mulți alții...

Va fi, de asemenea, expus, Horsch Leeb 5 LT, cel mai fotografiat și admirat echipament la Agraria 2016 (Jucu, Cluj).

Prezentat de binecunoscuta companie Horsch, pentru prima dată, la ultima ediție Agritechnica, în noiembrie 2015, aparatul de erbicidat Leeb LT, cu rezervor din plastic, deschide o piață atractivă și mare pentru întreaga Europă pentru acest tip de utilaje.

Opțiunile de echipare pentru Leeb LT sunt numeroase, existând trei game diferite. Sistemul BoomControl (menține rampa dreaptă chiar și la viteze mari sau pe teren denivelat), medaliat cu argint la Agritechnica 2013, se află în dotarea standard.

Printre ”piesele de rezistență” de la standul MEWI se numără și combina Fendt 9490 X (496 CP), cu heder PowerFlow de 7,7 metri, o mașină agricolă destinată marilor exploatații, un încărcător telescopic Merlo TF 38.7-120, al producătorului italian aflat întptdeauna pe lista scurtă a premianților de la Agritechnica, și multe altele.

Utilaje agricole purtând însemnele Mascar, Alpego,Krampe, Spearhead, Knoche, Dominioni, Fella vor completa oferta de echipamente, demonstrând că MEWI are soluții pentru orice nevoie a fermierului român.