Noul Horsch Leeb 4 AX, aparatul de erbicidat ideal pentru fermele mijlocii

Horsch Leeb 4 AX este soluția propusă de producătorul german pentru protecția plantelor în fermele de mărime medie. Comparativ cu Horsch Leeb LT, cunoscut deja clienților, care asigură un confort maxim în exploatare și o mulțime de versiuni de echipare, Leeb 4 AX are o echipare de bază în ceea ce privește partea tehnică și manevrabilitatea. Cât privește funcționalitatea, nu s-au făcut compromisuri și, la fel ca toate echipamentele pentru protecția plantelor marca Horsch, Leeb 4 AX este prevăzut cu sistemul Boom Control, pentru un control optim al rampei. Cu acest nou aparat de erbicidat, Horsch acoperă un segment de piață în care nu a fost prezent până acum, adresându-se astfel unui număr mai mare de fermieri care își doresc să facă performanță.

„După succesul înregistrat de generațiile anterioare (Leeb GS, Leet LT), care au fost pur și simplu o revelație pentru piața produselor pentru protecția plantelor, am ajuns la concluzia că avem un potențial mult mai mare de clienți care își doresc și ei să aibă parte de noua tehnologie de erbicidare, respectiv o aplicare absolut perfectă, dar la costuri un pic mai accesibile”, spune Constantin Curcă, reprezentantul Horsch în România.

Pentru a-l face cunoscut fermierilor din România, până la lansarea sa, care va avea loc în primăvara anului viitor, Horsch Leeb 4 AX va fi prezentat în demonstrații practice, ce vor avea loc în perioada imediat următoare (octombrie 2018) chiar pe terenurile clienților din întreaga țară, unde specialiștii prezenți vor putea răspunde oricăror întrebări.

 

Mult mai accesibil, la fel de eficient

Pe lângă faptul că Horsch Leeb AX este mai accesibil din punct de vedere al prețului, un alt avantaj este acela că utilajul nu impune existența anumitor opțiuni tehnice la tractor, cu ar fi sistem hidraulic load-sensing, sistemul de debit direct pe partea de hidraulică etc.). „Sunt foarte mulți fermieri care, în momentul de față, au în dotare tractoare cărora le lipsesc anumite opțiuni tehnice. De aceea am hotărât să aducem pe piață un nou echipament, pentru tractoare mai puțin sofisticate”, a mai adăugat Constantin Curcă.

Un alt aspect foarte important este faptul că necesarul de puterea al tractorului utilizat se situează la doar 100 cp. Totodată, utilajul are un ecartament de la 1,50 m la 2,25 m, ceea ce înseamnă că poate fi folosit cu orice tractor.

Horsch Leeb 4 AX are un bazin cu o capacitate de 3.800 l și un bazin pentru apă curată cu o capacitate de 400 l. Calitatea optimă a suprafeței bazinului, atât la interior, cât și la exterior, permite curățarea ușoară. De asemenea, echipamentul dispune de o pompă cu membrană, cu un debit de 270 l/minut sau 400 l/minut. Centrul de comandă al utilajului este echipat cu două supape cu mai multe căi (una dintre ele pe partea de aspirație, iar cealaltă, partea de presiune). Bazinul de inducție a substanțelor chimice este asemănător cu cel al celorlalte modele Horsch Leeb și are o capacitate de 45 l. Debitul crescut permite dizolvarea rapidă și eficientă a chimicalelor sub formă de pudră sau granule.

Lățimea de lucru este de până la 30 m, rampa de pulverizare are 5 până la 9 secțiuni, iar sistemul Boom Control păstrează stabilitatea lănciilor și menține distanța de 50 cm față de zona de acțiune. „Am încercat cumva să simplificăm produsul în primul rând, pentru a fi cât mai ușor de înțeles, să îl accesibilizăm ca preț, dar fără să renunțăm la calitățile deja dovedite. Pentru că până la urmă aceasta este inima produsului, aplicarea perfectă de tratamente și evitarea oricăror erori”, mai spune reprezentantul Horsch în România.

Horsch Leeb 4 AX are un aspect modern și oferă posibilitatea unor intervenții eficiente, fiind totodată un echipament ușor de utilizat. Principalul scop al dezvoltării sale a fost acela de adaptabilitate la diferitele situații de pe piață. Mai exact crearea unui produs simplu, accesibil unui număr cât mai mare de fermieri, dar care să ofere aceleași rezultate de excepție ce caracterizează marca Horsch.