Evenimente

Prima ediție a Zilei Câmpului Merpano

„Tractoarele Fendt și utilajele Horsch au atras fermierii ca un magnet”

Peste 500 de fermieri din județul Timiș și din împrejurimi au participat, în 13 iunie 2019, la un eveniment agricol care, deși aflat la prima ediție, a fost unul de succes. La Ziua Câmpului Merpano, organizată la Săcălaz, zonele destinate tehnicii agricole de ultima oră și tehnologiilor moderne în cultivarea plantelor au oferit vizitatorilor posibilitatea de a găsi informațiile și răspunsurile de care aveau nevoie.

Fendt 1050 Vario – „te salvează de la multe necazuri”

Ca aproape de fiecare dată, vedeta standului nostru a fost Fendt 1050 Vario, care face parte din parcul de mașini agricole al companiei Merpano încă de anul trecut. Desigur, „faima” sa nu se datorează doar aspectului impunător, ci în principal specificațiilor tehnice. Este greu să nu fii impresionat de cei peste 500 CP, cutia de viteze Vario fără trepte, funcțiile performante ca VarioGuide (sistem automat de ghidare) sau VarioGrip (sistemul de control al presiunii din roți), confortul cabinei etc. Alături de utilajul care a fost atașat în urma sa pe parcursul evenimentului, cultivatorul Horsch Tiger 5 MT, formează echipa perfectă pentru suprafețe mari de teren și condiții dificile de lucru.

Semănătoarea Horsch Pronto 6 DC a ajuns, de asemenea, de curând în curtea Merpano. După ce s-a aflat în probe pe terenurile companiei, nu a mai fost lăsată să plece și a devenit angajată cu normă întreagă. Printre calitățile sale remarcabile amintim precizia înaltă, construcția compactă, greutatea redusă, capacitatea mare a buncărului, sistemul de transport avantajos, ce asigură un nivel înalt de performanță și calitate.

În vizorul vizitatorilor

Curiozitatea, interesul și atenția celor prezenți s-au îndreptat însă înspre toate echipamentele expuse: combina de recoltat Fendt 9490 X – cu motor AGCO Power de 496 CP, sistem de batere cu trei tobe HyPerforma, lățime tobă de batere de 1,68 m și sistem de separare cu două rotoare; presa de balotat Fendt Rotana F 130 – cu o lățime a camerei de balotat de 1.23 m și diametru de 1.25 m, dotată cu monitor comandă E Link cu control central a presiunii balotului și numărător de baloți; discul scurt Horsch Joker 8 RT, perfect pentru orice tip de sol, care, grație fiabilității, reușește să mențină fără probleme adâncimea de lucru; aparatul de erbicidat Lemken Primus 12/2500 cu o capacitate a bazinului de 2.300 de litri, rampă de 24 m și sistem ISOBUS; tractorul Valtra T 194 – cu motor turbo în 6 cilindri ce dezvoltă o putere de 195 de cp, cutie de viteze Power Shuttle 30 + 30, ambreiaj umed multidisc și tracțiune integrală; tractoarele Fendt – 936 Vario și 313 Vario, deja cunoscute pentru tehnologia înaltă cu care sunt dotate.

Suntem interesați să facem noi achiziții, dar deocamdată am venit să ne uităm, să ne facem o părere. De abia anul trecut ne-am lansat pe piață, așa că deocamdată nu avem în lucru decât 60 de hectare de teren, dar treptat sperăm să ne dezvoltăm. Pe viitor am vrea să cumpărăm un tractor de aproximativ 250 – 300 cp. Ne-ar plăcea un Fendt pentru că au o tehnologie avansată. În plus, știu mai multe despre MEWI și am auzit lucruri bune și despre partea de service”, ne-a spus dl. Roland Bunter, din Cheglevici (Timiș).

Avem în lucru 140 de hectare, pe care cultivăm porumb, floarea soarelui, rapiță. Mai avem câteva tractoare cu care lucrăm, dar aveam nevoie de unu, de aproximativ 200 cp, iar modelul de la Valtra pe care îl aveți expus, cel de 195, e chiar bun. Am vorbit și cu băieții de la vânzări, să ne orientăm și spre un disc, pe măsura tractorului”, a spus dl. Ion Sala, Percosova, jud. Timiș.