Evenimente

Agritechnica 2019: Premiantul Fendt

Fendt a avut patru motive de bucurie în prima zi de Agritechnica. Noul „Tractor al anului 2020” a fost atribuit lui Fendt 942 Vario, în timp ce Fendt 314 Vario a câștigat la categoria „Best Utility”. O realizare cu totul specială, deoarece modelul de vârf al seriei 300 își asigură acest titlu pentru a doua oară consecutiv. De asemenea, Fendt a primit două medalii de argint de la DLG pentru noul sistem de direcție al combinei, Fendt IDEALDrive, și pentru proiectul de colaborare cu Braun, pentru automatizarea completă a sistemului tractor/utilaj atașat.

Fendt primește două premii „Tractorul anului 2020”

Juriul premiului “Tractorul anului” au felicitat Fendt 942 Vario pentru conectivitatea sa, care permite gestionarea flotei și optimizarea tractorului. A fost lăudată, de asemenea, combinația dintre noul motor MAN și regimul de lucru al motorului la turație joasă Fendt iD, despre care membrii juriului au spus că „asigură performanțe ridicate la turație mică, având astfel un motor cu funcționare lină, cu cuplu maxim și consum minim de combustibil”.

În ceea ce privește Fendt 314 Vario, grupul de 25 de jurnaliști agricoli a lăudat gradul ridicat de adaptabilitate al tractorului. “Conceptul inovativ DynamicPerfomance eliberează o putere suplimentară atunci când aceasta este necesară – la orice viteză de deplasare și în timpul oricăror lucrări, chiar și în aplicații staționare ce utilizează prize de putere. Un alt plus al acestor tractoare este suprafața de afișare mai mare din cabină, care vine cu noul concept de funcționare FendtONE, sistem ce individualizează utilizarea tractorului și conectează biroul cu echipamentul. “

“Este nevoie de mulți ani pentru a crea tractoare noi, cu multă transpirație și lacrimi din partea inginerilor noștri. În cele din urmă, este imposibil de prevăzut dacă presa de specialitate va recunoaște această realizare prin acordarea unui premiu. Faptul că astăzi vom primi două premii de la un juriu independent este recunoașterea muncii echipei Fendt “, a declarat cu încântare Peter-Josef Paffen, președinte al consiliului de administrație AGCO / Fendt, în numele inginerilor de cercetare și dezvoltare.