Articole

Valtra F – o nouă serie de tractoare pentru viticultură și pomicultură, dezvăluită la Agritechnica

Seria cuprinde patru modele, de la 75 la 105 CP

 Valtra a dezvăluit la Agritechnica o serie nouă de tractoare pentru viticultură și pomicultură. Secretul lansării noii serii F, ce vine în completarea binecunoscutelor – A, N, T și S, a fost bine păstrat până în prima zi a celui mai mare târg de echipamente agricole din lume.

Până acum portofoliul producătorului finlandez nu beneficia de o ofertă pentru fermele viticole și pomicole, dar cu acest nou tractor este țintit și acest domeniu. Un tractor din seria F este un tractor mic, iar la aceeași motorizare – de 3,4 l,  avem patru puteri și, cel mai important, două ecartamente, în funcție de nevoile fiecărui fermier”, precizează George Tănase, brand manager Valtra, în cadrul firmei MEWI, cel care le-a prezentat noutățile Valtra fermierilor prezenți la eveniment.

Seria F cuprinde patru modele, cu o putere între 75 și 105 CP, respectiv 75, 85, 95 și 105 CP. Modelul de bază are aproximativ 1,5 metri lățime, iar modelul îngust doar 1,3 metri. Echiparea standard include încălzire și aer condiționat în cabină, iar modelul cu o lățime mai mare este disponibil, de asemenea, cu cabină descoperită și structură de protecție în caz de răsturnare.

Înălțimea modelului cu cabină descoperită, fără structura de protecție, este de doar 1,4 metri, ceea ce îl face ideal pentru lucrările agricole din spații acoperite sau sub pergole.

Tractoarele din seria F au dimensiuni reduse, dar sunt echipate cu un sistem hidraulic și o priză de putere care fac posibilă utilizarea tractorului cu o gamă largă de utilaje atașate. Pe lângă culturile specializate – plante, fructe, flori, seria F este potrivită și pentru lucrări municipale sau orice alte sarcini adecvate dimensiunilor sale.

Seria F are o transmisie cu 24 de viteze, schimbător de viteze cu manetă mecanică sau hidraulică și Powershift.

Sistemul hidraulic, deosebit de adaptabil, are un debit de 68 sau aprox. 100 l/min, în funcție de model. Priza de putere are două turații, 540+540E sau 540+1000, precum și drive-speed PTO (priză de putere dependentă de viteza de deplasare).

Motorul cu 4 cilindri, 3.4 litri, este conform cu reglementările privind emisiile Stage 3 B pentru tractoarele înguste.

Seria F va fi disponibilă, pe piețele europene, începând din primăvara anului 2020.

 

Modele:

Model   cp           kw          cuplu Nm

F75         75           55           320

F85         85           64           365

F95         95           71           395

F105       105         77           405