Articole

Întreținerea tractorului este o chestiune de atitudine

Este bine-știut că lucrările specific inspecției zilnice a tractorului sunt listate în manualul de utilizare al proprietarului, dar câți dintre noi efectuăm aceste inspecții? Nu se ridică prea multe mâini, nu? Totuși, service-ul și întreținerea periodică sunt extrem de importante în ceea ce privește fiabilitatea și valoarea de revânzare a tractorului. Iată câteva sfaturi de top ale specialiștilor Valtra pentru îngrijirea tractorului.

 

  1. Verificați periodic nivelul de ulei și lichide. La tractoarele noi acest lucru este foarte ușor de efectuat datorită ferestrelor de inspecție la îndemână.
  2. Reglați presiunile în anvelope pentru toate lucrările de efectuat, nu doar pentru, de exemplu, la semănat. Presiunea în anvelope afectează economia de combustibil, puterea de tracțiune și compactarea solului.
  3. Sistemele pneumatice devin din ce în ce mai utilizate și la tractoare ca răspuns la reglementările UE privind sistemul de frânare. Profitați la maximum de aceste sisteme și curățați regulat radiatorul cu aer comprimat. Un radiator curat va îmbunătăți performanța tractorului dvs. și va reduce riscul de incendiu.
  4. Ungeți cu regularitte toate fitingurile atât cele de pe tractor cât și cele ale încărcătorului frontal. La tractoarele noi, instrucțiunile pentru gresare pot fi găsite fie în cutia bateriei, fie pe peretele din spate al cabinei, în funcție de model.
  5. Nu uitați să schimbați filtrul de combustibil și să treceți la tipul de combustibil potrivit anotimpului. Neglijarea acestei sarcini simple face ca zeci de clienți din nord să fie nevoiți să contacteze service-ul autorizat în fiecare toamnă.
  6. Utilizați întotdeauna combustibili cu conținut scăzut de sulf la tractoarele noi care respectă cele mai recente norme privind emisiile. Sulful excesiv din combustibil poate provoca defecțiuni în sistemul de tratare a gazelor eșapate și înfundarea convertorului catalitic.
  7. Tractoarele moderne au o mulțime de dispozitive electrice și electronice, astfel încât este necesar să verificați în mod regulat încărcarea bateriei și starea terminalelor și a cablurilor.
  8. Dacă parbrizul se aburește pe interior, schimbați filtrul de aer /recirculare, care de obicei rezolvă problema.

Preluat de aici.