Articole

Valtra Seria A – Răspunsul producătorului finlandez la dorințele fermierilor

Știm cele trei așteptări pe care clienții noștri le au atunci când aleg Valtra: să fie de încredere, în fiecare zi, an după an; să fie ușor de utilizat și să aibă cele mai mici costuri totale de operare”, spun reprezentanții Valtra în prezentarea tractoarelor din seria A. Iar dotările și caracteristicile tehnice de ultima generație ale acestora, create pentru a răspunde întocmai dorințelor fermierilor, confirmă afirmația producătorului finlandez. Compania investește în permanență în digitalizare, în dezvoltarea de produse și servicii menite să ușureze munca în agricultură.

Tehnologia înaltă, completată de designul nordic și ușurința în exploatare, fac din Valtra Seria A un tractor agil, ușor de condus, ce are exact puterea necesară pentru îndeplinirea sarcinilor atribuite.

Noua serie A, cea de-a patra generație de tractoare, a fost lansată la începutul anului trecut. Aceasta reunește multe din caracteristicile fraților mai mari, din seria N și T, într-o formă mult mai compactă. Grație dotărilor sale, precum șasiul inteligent, transmisia robustă sau cabina spațioasă, cu Valtra Seria A nu este necesar să munciți mai „din greu”, ci mai inteligent.

Calitățile seriei sunt cunoscute și, de la lansarea noilor modele, acestea au fost recompensate cu recunoaștere internațională, prin nenumăratele premii și aprecieri obținute.

Valtra A114 HiTech 4 a fost desemnat finalist în competiția „Tractorul anului”, la categoria „Best Utility”, desfășurată la Agritechnica.

Numărul de premii câștigate de tractoarele Valtra din a 4-a generație este într-adevăr uimitor. Au fost apreciate de juriile din cadrul diverselor competiții și de fermieri pentru construcția lor și mai ales pentru ușurința lor în utilizare. Acest succes este rezultatul colaborării strânse și continue dintre producător și clienți ”, a spus George Tănase, brand manager Valtra – MEWI.

Fiabile, construite pentru a oferi confort, adaptabilitate și vizibilitate

 

Componentele cheie ale tractorului sunt produse în fabricile Valtra.

Fiind cunoscute pentru fiabilitatea, durabilitatea și economia de combustibil, motoarele AGCO Power de 3,3 litri și de 4,4 litri sunt ecologice și silențioase, oferind în același timp cuplu ridicat (max 312 Nm @ 1500 rpm) într-o gamă largă de trepte de viteză. Grație caracteristicilor imbatabile ale motorului Valtra, Seria A este simplu de condus și ușor de manevrat.

Pentru Seria A sunt disponibile două transmisii: cutia de viteze mecanică 12/12 trepte este disponibilă pentru toate modelele; modelele A104 și A114 HiTech4 oferă opțional 16+16R trepte. Noile modele HiTech 4 sunt concepute pentru o exploatare facilă, fără efort și implică utilizarea minimă a pedalei de ambreiaj. Transmisia este acționată prin intermediul comutatoarelor poziționate pe maneta GripControl. Gama de funcții automate și pre-programabile permit operatorului să-și concentreze atenția mai mult asupra utilajului atașat și a împrejurimilor.

Funcțiile încărcătorului frontal pot fi folosite și mai precis grație noilor comenzi electronice – noul joystick, amortizorul de șoc SoftDrive și prinderea hidraulică a accesoriilor încărcătorului.

În plus, este disponibilă opțiunea 32 + 32R, cu un reductor suplimentar, care permite viteze de deplasare mai mici de 100 m/h la o turație a motorului de 1.400 rpm.

Calitatea este evidentă în fiecare detaliu, de la construcția precisă a cadrelor, la bordul modern, cu afișaje analogice și digitale.

Capota înclinată oferă cea mai bună vizibilitate de pe piață. Cabina compactă, dar spațioasă, este concepută pentru a oferi mai mult spațiu acolo unde este necesar. În plus, gradul de vizibilitate este foarte crescut, ceea ce înseamnă o mai mare precizie și o adaptabilitate crescută.

Opțional, la modelele HiTech4, fermierii pot alege o suspensie mecanică a cabinei, ce aduce un plus de stabilitate și confort. Nivelul scăzut al zgomotului, de doar 75dB, contribuie la crearea confortului în interior.