Articole

Discul scurt Horsch Joker 3 CT

Un utilaj multifuncțional care nu necesită întreținere

Din portofoliul MEWI de utilaje destinate prelucrării solului, Horsch Joker 3 CT este alegerea ideală pentru fermierii ardeleni, motiv pentru care l-am fi prezentat și anul acesta la Agraria, târgul de la Jucu, jud. Cluj. Până la o bună revedere, și pentru că acum este momentul utilizării lui, iată ce avantaje aduce utilizarea sa în ferme.

Discul scurt Horsch Joker 3 CT, cu o lățime de lucru de 3 metri, asigură un randament crescut la o forță de tracțiune relativ redusă și o calitate ridicată a lucrărilor la viteze mari de lucru (de până la 20 km/h). Asigură o excelentă sfărâmare a pământului datorită rotirii rapide a celor 24 de discuri, cu un diametru de 52 cm, dispuse pe perechi – cu care este echipat, și o bună penetrare a solului graţie discurilor concave agresive, dinţate şi greutăţii mari a utilajului. Joker lasă în urmă un sol bine fărâmiţat, tasat, şi în condiţii bune pentru semănat. Produce un sol cu o structură foarte fină la nivelul de germinare şi face faţă fără probleme şi cantităţilor ridicate de paie, îngrăşămintelor organice sau culturilor intermediare. Totodată, este menținut un unghi constant al discurilor, graţie suportului larg al acestora, fără joc lateral.

Scarificatorul Mono TG cu singur rând de organe active este o opţiune suplimentară pentru utilajul Joker 3 CT, fiind ideal pentru terenurile grele, unde solul trebuie desfundat pe adâncime iar resturile vegetale incorporate doar în stratul superior.

În plus, unul dintre principalele sale avantaje este acela că nu necesită întreținere și este construit pentru a face față oricăror condiții de lucru, despre acest utilaj Constantin Curcă, reprezentantul Horsch pentru România, afirmând: „Joker este un utilaj foarte simplu, multifuncțional, care își găsește în cadrul unei exploatații agricole utilizări multiple: de la dezmiriștit, la pregătirea patului germinativ, la pregătire pentru semănat, dacă o impun condițiile și distrugerea resturilor vegetale și a culturilor verzi. Joker CT la 3 sau la 3,5 metri nu are absolut niciun punct de gresare. Ceea ce înseamnă că așa cum l-ai luat din fabrică, așa îl ții zece ani. Rulmenții și lagărele care susțin discurile sunt de o calitate foarte bună, astfel încât uiți la propriu că îl ai în fermă. Întreținerea necesară este aproape zero. Acesta este cel mai mare avantaj al lui Joker CT. În plus e foarte ușor de pus în funcțiune și utilizat, indiferent de tipul de sol sau de condițiile de lucru. Este deja presetat pentru a se adapta absolut oricăror situații”.

Datele tehnice, aici.