Articole

Farming Simulator 22 – provocări reale într-o fermă virtuală

Farming Simulator este o serie de jocuri de simulare având temă agricultura, creată de Giants Software, în care jucătorii, individual sau împreună cu prietenii, își pot administra propria fermă pe diverse hărți, imaginile fiind foarte realiste . La fel ca într-o fermă reală, jucătorii trec prin provocări și decizii specifice: cumpărarea /vânzarea utilajelor, a terenurilor, a animalelor și, odată cu versiunea 22 a jocului, vânzarea producției.

Cu Farming Simulator 22 oricine e pasionat sau interesat poate pătrunde în lumea agriculturii. Fiind un joc non violent, copiii fermierilor îl pot găsi interesant de jucat. Aceștia pot construi virtual tipul de fermă pe care părinții o au în realitate, sau pot dezvolta o fermă așa cum și-o doresc. La fel ca în realitate, produsele pot fi vândute pentru a câștiga bani care pot fi investiți în mașini agricole și în extinderea fermei, ceea ce face ca jocul să aibă și o latură educațională.

Pentru a aduce jocul cât mai aproape de realitate, terenurile din joc sunt create după zone reale din Statele Unite și Europa. Mai mult, toate mașinile și utilajele agricole sunt licențiate și arată exact ca în realitate. Pentru fiecare regiune în care este lansat, jocul are o anumită marcă de tractor pe copertă. Pentru coperta jocului care va fi comercializat în România a fost ales tractorul Fendt 900 Vario. 🙂

Ce se poate face în Farming Simulator 22?

Vlad Zotta, director comercial la Netzah Game – unic distribuitor în România al Farming Simulator 22, răspunde:

Se seamănă și se culeg apoi diferite culturi agricole, pe care ulterior utilizatorii le pot vinde pentru a face bani să îmbunătățească ferma sau să cumpere utilaje noi. Jocul are și o parte economică, pe lângă cea de simulare și, bineînțeles, una educațională.

 De exemplu, jucătorii vor semăna grâu, îl vor recolta, îl vor transforma în făina pe care o vor duce la brutărie pentru a obține pâine. Pâinea o vor vinde mai scump decât grâul. Sau o pot duce la cofetărie împreună cu alte ingrediente pe care le obțin (lapte, ouă, ulei de măsline) și pot obține în schimb prăjituri pe care, de asemenea, le vor vinde mai scump.

Hărțile din joc sunt imense și practic utilizatorii au la dispoziție multe terenuri pe care să le cultive. Bineînțeles, trebuie parcurse toate etapele pentru a semăna și apoi a culege. Jocul are și varianta singleplayer și multiplayer, deci se poate juca individual sau se pot întâlni mai mulți jucători pe o singură hartă pentru a dezvolta o fermă.

 

Ce aduce nou Farming Simulator 22?

Noile caracteristici ale jocului includ zone noi, culturi noi (struguri, măsline și sorg), cicluri sezoniere și lanțuri de producție.

Jocul cuprinde trei hărți principale: de inspirație americană, mediteraneană și, ca noutate în Farming Simulator 22, o hartă alpină. Peste 400 de mașini și utilaje, de la peste 100 de mărci agricole reale, printre care Fendt și Valtra, sunt disponibile de acum în joc.

În funcție de sarcinile pe care le au de îndeplinit, utilizatorii pot alege să lucreze cu Fendt 200 v Vario, Fendt Favorit 511 C, Fendt 310 Vario, Fendt 700 Vario, Fendt 930 Vario, Fendt 1050 Vario, Fendt 938 Vario, Fendt Seria 1100 MT, Fendt 650 Katana s.a.

La fel ca într-o fermă reală, cu ajutorul tractorului Fendt 211 V Vario se pot realiza sarcinile solicitante din vie, puternicelor tractoare Fendt din seria 1100 MT li se pot atașa utilajele grele, iar combinele Fendt, chiar și combina Ideal, pot recolta în orice condiții.

O altă noutate importantă a jocului este schimbarea anotimpurilor, reprezentată grafic prin modificări aduse hărții pe care utilizatorii se vor juca (vara – soare, marcată grafic cu tonuri calde, iarna – zăpadă, imagini în tonuri reci etc). Fiecărui anotimp îi vor corespunde anumite activități specifice.

De asemenea, lanțurile de producție sunt o caracteristică nouă. Jucătorii vor putea vinde producția pentru cumpărarea de noi utilaje sau mașini agricole.

Toată această mare varietate de operațiuni agricole din joc, posibilitatea de creștere a animalelor și activitățile de silvicultură, vor oferi jucătorilor cea mai complexă experiență agricolă de până acum.

Utilizatorii vor putea desfășura activitățile din cadrul fermei în echipă cu alți jucători (în multiplayer) și vor putea extinde jocul printr-o multitudine de modificări create de membri.

 

Cine poate juca Farming Simulator 22?

Farming Simulator 22 este potrivit pentru toate vârstele, poate fi jucat atât de un public tânăr cât și de unul adult. Poate fi jucat de persoane care sunt pasionate de agricultură, dar și de persoane care vor să se relaxeze cu un joc non violent după o zi grea de muncă. Bineînțeles, având și o componentă educațională, jocul este indicat și celor care vor să învețe diverse lucruri despre activitatea desfășurată într-o fermă.

 În plus, ca o particularitate pe care foarte puține jocuri o au este că poate fi setat de către jucător să fie integral în limba romană, deci este accesibil și unui public care nu stăpânește atât de bine limba engleză”, precizează Vlad Zotta.

De la lansarea primei variante, în 2008, până în prezent au fost dezvoltate versiunile Farming Simulator 15, 17, 19, 20 și Farming Simulator 22. Jocul va fi disponibil pentru PC și console (PS4, PS5, Xbox), și va putea fi jucat atât în modul singleplayer cât și multiplayer (maxim 16 jucători pe PC, iar pe console maxim 8 jucători).

Din 22 noiembrie, jocul va putea fi achiziționat de la Altex /Media Galaxy, sau de pe site-urile jocurinoi.ro și emag.ro.