fortis AS
Articole, Evenimente

Fortis AS – un nou cultivator HORSCH

Pentru SIMA 2022, expoziția de la Paris ce are loc în anii fără Agritechnica, compania germană Horsch a pregătit o mulțime de noutăți, produse destinate creșterii calității lucrărilor agricole, protejării fertilității și consolidării solului, adică destinate eficientizării proceselor agricole.

Odată cu cultivatorul Fortis AS, HORSCH își extinde gama de produse și astfel reacționează la cerințele în continuă schimbare ale clienților pentru un cultivator universal. Obiectivul a fost crearea unui cultivator care să poată face față puterilor tractorului de până la 600 CP și totodată să asigure mai multă variabilitate în ceea ce privește adâncimea de lucru și diferite alte opțiuni de reglare.

Având o adâncime de lucru de la 4 cm la max. 30 cm, noile Fortis 6 și 7 AS sunt ideale pentru o afânare în profunzime și pentru prelucrarea primară a solului. În funcție de condițiile de exploatare, fermierul poate decide dacă dorește să lucreze pe tăvălugi sau pe șasiu. Schimbarea se realizează simplu, prin intermediul unei supape cu 3 căi.

În ceea ce privește tăvălugul, s-a acordat o mare importanță flexibilității în utilizare. Clientul poate nu numai să aleagă tipul acestuia, ci poate decide și dacă urmează să fie legat rigid la cadru sau conectat hidraulic, în ultimul caz greutatea rolelor tăvălugului frontal poate fi transferată pe cea din spate și astfel, de exemplu, poate fi evitată afundarea în cazul solurilor foarte uşoare.

Pentru a menține constantă calitatea nivelării în această gamă cu lățimi mari de lucru, al patrulea rând de organe active a fost plasat mai în spate. Astfel, în fața discurilor de nivelare va exista întotdeauna suficient pământ afânat, obținându-se rezultate optime.

Datorită modului de alcătuire cu patru rânduri de organe active, distanța dintre gheare la Fortis AS este de 27 cm, spațiere ideală pentru prelucrarea superficială și pentru tăierea integrală a reziduurilor, în toate condițiile, și, de asemenea, ia în considerare un necesar mai redus de putere de la tractor în cazul lucrărilor primare în profunzime.

Pentru ca Fortis să se poată adapta cu ușurință la condițiile de sol, fermierul poate alege între roți de sprijin față simple și duble. În funcție de tipul de sol și de condițiile de utilizare, domeniul de utilizare poate varia, de la un simplu control al adâncimii până la susținerea utilajului în cazul unor adâncimii de lucru mari. Reglarea adâncimii poate fi efectuată fie prin intermediul sistemului de cleme binecunoscut, fie complet hidraulic din cabină. La fel ca aproape toate modelele de cultivatoare, și Fortis este echipat cu un sistem integrat de consolidare a tracțiunii, care transferă până la 1,2 tone pe axa din spate a tractorului și astfel previne eficient alunecarea.