Articole

HORSCH Focus – afânarea solului, plasarea îngrășământului și însămânțare, toate într-o singură trecere (partea a-II-a)

Focus poate efectua mai multe lucrări într-o singură trecere, iar aceasta face ca acest utilaj să fie unul foarte efficient din punct de vedere al costurilor. Cum veți găsi, însă, exact acel Focus potrivit fermei dv.? În funcție de cultură, rotația acestora, tipul de sol și propria convingere, fiecare fermier are cerințe diferite de la acest utilaj. În cele ce urmează, veți citi despre larga varietate a gamei Focus.

Ill. 1: Focus 6 TD – vizibilitate optimă asupra câmpului și a utilajului chiar și pe timp de noapte, datorită sistemului de iluminat HORSCH WorkLight

În prezent, HORSCH Focus este disponibilă cu lățimi de lucru cuprinse între 4 și 7 metri. Prima Focus cu lățime de 3 metri va fi disponibilă pentru următoarea campanie de însămânțare. Cele disponibile se împart, după lățimea de lucru, astfel: Focus 4 TD și 6 TD. Mai mult, există un Focus 6 TD cu prindere în 3 puncte și, pentru fermele mari, un Focus 7 MT, care, datorită buncărului mare de semințe HORSCH asigură o foarte mare eficiență.

Focus 6 TD cu prindere în 3 puncte, bara cadru pentru semănat cereale poate fi decuplată în câteva minute și i se poate atașa o semănătoare HORSCH Maestro. La procedeul de prelucrare în benzi StripTill, pentru afânarea în profunzime sunt necesare secțiuni diferite de organe active pentru semănat, cu distanțe diferite între rânduri și, de asemenea, între gheare. Focus 6 TD cu proțap pentru prindere în 3 puncte este disponibil cu distanța între gheare de 30 cm, 50 cm și 75 cm (în unele variante se depășește lățimea de transport de 3 m).

Există diverse spații de dinți și puteți alege dacă doriți să amplasați depozitul de îngrășăminte într-unul sau două straturi. Astfel, semănătoarea poate fi folosită pentru o mare varietate de culturi. Dacă doriți doar să afânați în profunzime solul și să plasați îngrășământ fără a disloca mult pământ pentru a reduce pierderile de umiditate, vă recomandăm utilizarea vârfului de gheară HORSCH ULD.

Dacă se dorește afânarea în profunzime a solului, plasarea îngrășământului în bandă și aducerea pământului umed în orizontul de germinație, recomandarea noastră este utilizarea vârfurilor de gheară HORSCH LD sau LD Plus, care, datorită procedeelor de tratare termică la care sunt supuse sunt binecunoscute pentru productivitatea mare la hectar și durata lungă de viață.

Pe solurile ușoare, tăvălugul opțional Crossbar, amplasat în fața brăzdarelor de semințe, nivelează ridicăturile mici de pământ și totodată îndepărtează resturile organice din rândurile de semințe.

În ceea ce privește brăzdarele de semințe, puteți alege între binecunoscuta, a treia generație de brăzdare TurboDisc și brăzdarul TurboEdge – pentru spațieri mai mari între rânduri. TurboEdge îndepărtează reziduurile culturii anterioare din brazda de semințe, asigurând astfel o însămânțare foarte precisă și la suprafață, ca de exemplu pentru culturi intercalate sau de rapiță, direct în miriște. Brăzdarul de semințe cu dublu disc TurboDisc este ideal pentru spațieri mai mici între rânduri, de exemplu la cereale, sau pentru semănatul rapiței după o pregătire intensivă a solului.

Dacă este întuneric, sistemul WorkLight permite vizibilitatea optimă asupra câmpului și a utilajului, astfel încât operatorul poate vedea întotdeauna în spatele tractorului și poate lucra la semănat toată noaptea.

Platforma mare, cu trepte și mână curentă, permite umplerea rapidă și în siguranță a buncărului dublu.

Toate cele de mai sus demonstrează că fiecare mic detaliu al semănătorii a fost bine gândit. Combinarea mai multor etape de lucru contribuie la creșterea eficienței fermei, la reducerea costurilor și la optimizarea fermelor din întreaga lume.

Ill. 6: Focus 6 TD cu prindere în 3 puncte, cu brăzdare de semințe TurboEdge și sistem de iluminat WorkLight