Mewi Demo 2024
Articole

MEWI DEMO 2024. Ediția de primăvară

În perioada 5 martie – 15 aprilie, în toate filialele MEWI din țară se va desfășura Ediția de primăvară a demonstrațiilor practice, ce vor avea loc în ferme ale clienților noștri sau poate chiar în ferma dvs., dacă sunteți interesat.

Scriam într-un articol din anii trecuți //www.mewi.ro/6-motive-pentru-care-mewi-demonstreaza/ că ”susținem, cu orice ocazie, că credem în performanța și fiabilitatea mașinilor și utilajelor din portofoliul nostru, iar locul în care se iau cele mai bune decizii pentru un potențial client este cel al demonstrațiilor practice. Din acest motiv, ne deplasăm, împreună cu echipamentul agricol, pe câmpurile fermierilor cu adevărat interesați, să vadă la lucru produse de top din portofoliul nostru.”

Ce tractoare și utilaje vor demonstra?

Sunt pregătite trei tandemuri, fiecare urmând să efectueze una dintre lucrările specifice de primăvară: protecția plantelor – fertilizare, erbicidare și semănat. De asemenea cele trei sunt pregătite pentru a demonstra că sunt opțiunile perfecte din portofoliul nostru pentru eficientizarea lucrărilor

 

1) Lucrări de erbicidat

Horsch Leeb 4 AX este un aparat de erbicidat tractat, lansat la Agritechnica 2019, ca soluție optimă pentru fermele de dimensiuni mici și medii. Acesta a mai fost inclus în demonstrațiile de anul trecut, ocazie cu care am aflat de la cei care l-au văzut și testat că este un utilaj exact pe măsura așteptărilor, la care nu există nimic ce ar trebui modificat.

Despre acest tandem am mai scris aici și aici. 

 

Tractorul Valtra din seria T este cel care va tracta aparatul de erbicidat, despre care producătorul finlandez afirmă că „dacă ați putea proiecta și construi un tractor, cu siguranță ar arăta exact așa”. Majoritatea caracteristicilor acestei serii de tractoare au fost create și perfecționate în urma discuțiilor purtate cu sute de clienți din întreaga lume și supuse apoi testelor timp de mii de ore. Valtra T este construit pentru a lucra în condiții dificile și a face față tuturor provocărilor întâlnite de-a lungul unei zile de muncă. Meritele i-au fost recunoscute internațional, fiindu-i conferite nenumărate premii, mai ales de-a lungul ultimilor ani. De o adaptabilitate impresionantă, tractorul este potrivit pentru toate lucrările din fermă, indiferent de condițiile de lucru.

 

2) Lucrări de semănat

Pentru lucrările de semănat sunt pregătite două ”vârfuri de lance” din portofoliul nostru: un tractor Fendt din seria 700 Vario și o semănătoare Horsch Maestro.

Modelele din seria Fendt 700 Vario sunt cele mai vândute tractoare ale producătorului german, fiind utilizate de fermieri din întreaga lume. Pentru inginerii Fendt, a fost, așadar, o provocare să transforme ceva bun în ceva și mai bun. Factori precum consumul redus de combustibil combinat cu performanța de până la 300 CP, conservarea solului și flexibilitatea maximă pentru diferite aplicații sunt foarte importante pentru clienții profesioniști din întreaga lume.

Citiți aici.

Horsch Maestro CV (sau DV, acestea fiind tipurile care vor intra în demonstrații), este o semănătoare ce la care distribuția seminței este ”clasică”, cu sistem de vacuum și predare a sămânței liber, prin propria greutate, în tubul de cădere.

Un articol despre aceste semănători puteți citi aici.

 

3) Lucrări de fertilizat

Distribuitor de îngrășăminte Rauch

Distribuitoarele de îngrășăminte Rauch Axis sunt atât de evoluate din punct de vedere al tehnologiei, încât fac posibilă aplicarea îngrășămintelor cu o rată variabilă în cazul distribuitoarelor cu disc, prin schimbarea punctului de aplicare, a vitezei discurilor și a cantității de dozare.

Nu există ediție a Agritechnicii fără ca firma Rauch să nu plece la Sitzen cu premii pentru inovație.

Citiți aici de ce afirmăm că Rauch este opțiunea cea mai bună pentru lucrările de fertilizare a culturilor

Cât despre tractorul Fendt 300 Vario, sunt destul de multe lucruri importante de spus, însă vă invităm să le descoperiți citind aici.

 

Locuri de desfășurare

Dacă doriți să participați la oricare dintre aceste demonstrații, luați legătura cu managerii filialelor MEWI din țară, ale căror date de contact sunt prezentate mai jos, pentru a afla datele și locurile în care se desfășoară acestea.

Zilele de demonstrație sunt alese în funcție de starea vremii și de starea câmpului, de aceea este dificil să vi le prezentăm aici.

 

Filiala Drajna

Călărași, Ialomița, Buzău

Costin Mărăcine

+40 736 777 752

[email protected]

 

Filiala Kogălniceanu

Constanța, Tulcea

Cristian Dănăilă

+40 732 860 540

[email protected]

 

Filiala Stoenești

Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman

Marian Stanciu

+40 732 860 445

[email protected]

 

Filiala Ișalnița

Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea

Alexandru Găvănescu

+40 728 900 057

[email protected]

 

Filiala Valea lui Mihai

Bihor, Maramureș, Sălaj, Satu Mare

Sandor Kiss

+40 728 900 058

[email protected]

 

Filiala Gligorești

Alba, Cluj, Bistrița Năsăud, Mureș, Hunedoara, Sibiu

Ionuț Meseșan

+40 735 505 814

[email protected]

 

Filiala Orțișoara

Arad, Caraș Severin, Timiș

Florin Vălușescu

+40 726 743 941

[email protected]

 

Filiala Brașov

Brașov

Adrian Boar

+40 720 400 215

[email protected]

 

Pentru că nu există prea multe date adunate la un loc (în afara măsurătorilor DLG), ne propunem ca, la finalul acestor demonstrații, să sintetizăm și apoi să vă facem cunoscute informații concrete despre consumuri (de combustibil, de materiale, de energie umană 😊), cantitate de substanțe chimice utilizate etc.