Articole

Valtra lansează generația a 6-a a seriei S; proiectată și construită în Finlanda

Cel mai mare și cel mai bun finlandez

Recent, Valtra a prezentat cea mai recentă generație a seriei S – tractoarele de mare putere ale producătorului finlandez. După investiții semnificative în fabrica ”de acasă” a mărcii, la Suolahti, Finlanda, seria S va fi produsă, de acum înainte, aici. Această revenire binevenită anunță o nouă eră pentru Seria S. Pe lângă câteva îmbunătățiri de design și caracteristici, întreaga gamă S este acum disponibilă cu binecunoscutele opțiuni de personalizare Valtra Unlimited.

 

Faceți cunoștință cu ‘The Boss’

Valtra S new

Cei de la Valtra dau nume de alint tractoarelor lor: seria A este ”micuțul gigant”, seria Q este ”o fiară dezlănțuită”, seria N este un ”cal de povară” ș.a.m.d. Și seria S a primit, cu mândrie, titulatura „The Boss”. Având puteri cuprinse între 280-420 CP, Seria S este cel mai mare și mai puternic tractor Valtra, promițând cuplu ridicat la turații mici. Motorul AGCO Power de 8,4 l și transmisia CVT asigură reducere cu 5% a turațiilor și o scădere cu până la 10% a consumului de combustibil, prin comparație cu anteriorul S.

După cum se așteptau fermierii și antreprenori din domeniul agricol, la cea mai recentă Serie S, Valtra pune un accent deosebit pe confort, vizibilitate și tehnologie inteligentă. Și chiar există mai multe caracteristici noi și îmbunătățiri ce fac diferența la această a șasea generație a seriei S. Un design nou, acces îmbunătățit, o nouă cabină spațioasă, un număr mai mare de faruri (toate cu LED-uri) și un grad ridicat de adaptabilitate pentru toate sarcinile sunt doar câteva. Sistemul de conducere în ambele direcții de mers, TwinTrac, montat din fabrică, și interfața cu utilizatorul SmartTouch au fost întotdeauna caracteristici populare printre utilizatorii tractoarelor din seria S. La noul S se regăsește o serie de upgrade-uri, inclusiv o gamă de opțiuni pentru suspensia punte față și cabină, de acum acestea putând fi echipate și cu cabină Skyview (opțional) și pot fi personalizate prin Valtra Unlimited.

 

Seria S – reprezentant al designului nordic

Valtra S new

Designul noii Serii S își are originile în designul remarcabil al generației a 5-a, însă există câteva schimbări notabile. Kimmo Wihinen, directorul departamentului de design industrial și experiență a utilizatorului al Valtra, explică: „Generația a 6-a a seriei S combină forma și funcția într-un limbaj modern al formei, care transmite putere seriei S. Panta lină a capotei asigură o vizibilitate excepțională în față. Fiind o premieră în industrie, Seria S dispune de o unitate de iluminat complet integrată, care include faza scurtă/lungă cu LED, lumini de zi cu LED, precum și lumini de lucru cu LED cu rază apropiată, ceea ce asigură un nivel ridicat de putere luminoasă și îi dă noii serii aspectul său distinctiv.” Acum există un total de 16 lumini de lucru, toate fiind LED. Fanii cabinelor Valtra din seria N, T și Q din generația a 5-a vor aprecia cabina familiară și ergonomică a seriei S, la care se ajunge pe trepte mai ușor înclinate decât la generațiile anterioare.

 

Eficiență sporită și sustenabilitate cu pachetul complet de tehnologii specific agriculturii inteligente

Noua Serie S oferă toată tehnologia avansată pe care fermierii care practică agricultura inteligentă s-ar aștepta să le fie asigurată. Virajul automat la capătul terenului, SmartTurn, completează experiența de conducere autonomă pe câmp cu patru modele – Modul Part Field, U-Turn, Y-Turn și K-turn, care permit operatorului să lucreze pe câmp în cel mai eficient mod.

În prezent, oferta noastră privind agricultura de precizie răspunde majorității cerințelor clienților, iar interfața cu utilizatorul SmartTouch face ca tehnologia Valtra destinată acestor lucrări să fie cea mai ușor de utilizat de pe piață. Lucrăm la noi funcții tehnologice de care clienții Valtra vor beneficia în viitorul apropiat”, comentează specialistul în marketing de produs Johan Grotell. De exemplu, Tractor Implement Management (TIM), având la bază sistemul Isobus, este planificat să fie lansat pe Seria S în 2025. Valtra promite ca Seria S va fi una cu cele mai durabile tractoare, atât în ceea ce privește producția, cât și în sprijinirea fermierilor pentru a deveni sustenabili.

Două treimi din componentele tractoarelor Valtra provin din Finlanda, iar fabrica funcționează cu energie 100% regenerabilă. Seria S este compatibilă cu motorina regenerabilă, iar un tractor din această serie va ieși din fabrică cu motorină regenerabilă Neste My în rezervor. Tehnologia de agricultură inteligentă oferită odată cu Seria S reduce considerabil resursele de materii prime și de timp, contribuie la scăderea consumului de combustibil, făcând munca fermierilor mai eficientă și mai durabilă.

 

Complet personalizat conform dorinței clientului prin Valtra Unlimited

Valtra S new

În ultimii ani, personalizarea prin Valtra Unlimited s-a dovedit din ce în ce mai populară, peste o treime din toate tractoarele care părăsesc fabrica Valtra din Suolahti având cel puțin o formă de individualizare realizată în notoriul studio. Vicepreședintele Marketing Valtra EME, Mikko Lehikoinen, explică modul în care acestea sunt un beneficiu deosebit pentru clienți: „Fermele mari și antreprenorii agricoli depind de a avea soluțiile potrivite pentru a îndeplini sarcini avansate de agricultură inteligentă în cel mai eficient mod posibil. Valtra Unlimited se află într-o poziție unică pentru a oferi exact ceea ce are nevoie fiecare companie pentru a cultiva mai eficient, mai ergonomic și cu siguranță sporită.

Caracteristicile Valtra Unlimited vor fi disponibile pentru toate modelele din seria S din a șasea generație. Noile tractoare din seria S sunt disponibile cu binecunoscutul sistem de lubrifiere centrală (CLS) și cu un sistem audio de ultimă generație (inclusiv Apple CarPlay și Android Auto). Sistemul de camere video Unlimited VIEW se regăsește și la seria S, acest sistem inovator utilizând camere montate pe tractor, un afișaj de înaltă definiție și algoritmi avansați de învățare automată pentru a detecta automat obiectele care se mișcă în fața tractorului și a avertizează șoferul, pentru o siguranță mai mare atât pe câmp cât și pe drum.

 

Lansare globală a seriei S

Generația a șasea a seriei S marchează prima lansare globală a unui tractor Valtra. Producția de serie este intensificată în al doilea trimestru al anului 2024, iar primele livrări în Europa pot fi așteptate în vară. Livrările către regiunile cu standarde de emisii mai puțin reglementate, cum ar fi America de Sud, sunt planificate să înceapă în a doua jumătate a anului 2024. Valtra va prezenta Seria S în evenimente în câmp și pentru clienți la nivel mondial începând cu noiembrie 2023. Pentru cei dornici să fie printre primii pentru a vedea de aproape noua Seria S, Valtra va fi prezentă la expo Agritechnica din Hanovra, Germania, între 12 și 18 noiembrie, la standul B39 din Sala 20.

 

#Valtra #yourworkingmachine #ValtraSSeries #ValtraUnlimited