Sigla Tractor Valtra T 144 Direct cu tricolor fotografiata de aproape
Articole

Valtra T 144 Direct /Romanian Edition – un tractor personalizat, cu multă personalitate

Despre tractoarele Valtra este deja bine știut că sunt create în Finlanda, având puternice rădăcini scandinave, aflate la baza valorilor companiei, și regăsite la fiecare dintre produsele lor: funcționalitate, fiabilitate, personalitate. Un tractor Valtra este construit astfel încât să realizeze exact acele sarcini pentru care a fost proiectat, în condiții de maximă siguranță și eficiență.

Premiate, în ultimii ani, la aproape toate târgurile și concursurile la care au participat, îndeosebi pentru cele cu cotiera SmartTouch – o interfață unică între tractor și operator, tractoarele Valtra au devenit, în prezent, una dintre primele alegeri ale fermierilor români.

Modelul creat în studioul Unlimited, în ediție limitată – cu tricolorul românesc, Valtra T 144 Direct (cu SmartTouch) a fost o plăcută surpriză făcută nouă de finlandezi, primul dintre ele fiind expus la ediția 2019 a târgului de la Agriplanta RomAgroTec, ce se desfășoară anual la Fundulea, jud. Călărași.

Tractor Valtra T 144 Direct (cu SmartTouch) editie limitata cu tricolor, expus la targul Agriplanta RomAgroTec 2019

Valtra „Romanian Edition” a fost deosebit de apreciat de vizitatorii târgului, printre care și dl. Lucian Buzdugan, astfel încât tractorul a plecat direct în Insula Mare a Brăilei, unde l-am regăsit la Ziua Câmpului, în 30 mai 2019.

Tractor Valtra T 144 Direct Romanian Edition cu tricolor inscriptionat

Pentru că și alți fermieri, din toate colțurile țării, și-au dorit unul ”la fel”, cei de la Valtra au mai creat alte câteva unități. Caracteristicile tehnice ale tractorului le puteți vedea aici.

Poate fi utilizat pentru orice lucrări, de la campania de primăvară până la campania de primăvară viitoare, pentru că și pe timp de iarnă își găsește de lucru. Este ideal pentru tractarea aparatelor de erbicidat, pentru ”purtarea” celor de distribuție a îngrășămintelor, pentru lucrări cu încărcător frontal, pentru lucrări de prelucrare a solului și de semănat, iar lista poate continua cu orice lucrare poate avea loc într-o fermă.

Valtra T 144 Direct Romanian Edition nu este doar frumos, ci și deștept. O combinație greu de găsit!

Tractor Valtra T 144 Direct (cu SmartTouch) editie limitata cu tricolor, expus la targul Agriplanta RomAgroTec 2019

„L-am achiziționat pentru campania de primăvară, pentru semănat floarea-soarelui și porumb, și am lucrat cu el aproximativ 500 de hectare. M-au interesat foarte mult tractoarele cu trasmisie continuă. Eu nu l-am condus, dar l-a condus băiatul meu și a spus că are funcții foarte inteligente. E un tractor eficient și sper că vom fi și pe viitor la fel de mulțumiți de el.”

Nae Anghel, Arend Crai Nou, Pitești, jud. Argeș

Barbat pe scara tractorului Valtra T 144 Direct in fata unui camp cultivat

„Am lucrat cu el la semănat de porumb. Tractorul este foarte bun, partea hidraulică e excepțională. Sunt foarte mulțumit și de puterea motorului. Am lucrat la o viteză de 14-16 km/h cu o semănătoare grea, cu îngrășăminte, semințe, insecticide. E de lăudat, sunt mulțumit de tractoarele Valtra. Le recomand, pentru că și prețul e rezonabil. La semănat am avut un consum excepțional, în condițiile în care pământul a fost foarte afânat, foarte greu, cu 1,8 tone de îngrășăminte, 240 de kg de semințe, plus insecticidul, deci cu greutate mare.”

Ioan Pătcaș, Bulgăruș, jud. Timiș

Tractor Valtra T 144 Direct cu tricolor, editie limitata

”La lucrările de erbicidat, când utilizam tractoare fără funcții inteligente, consumam într-o zi undeva la 100 – 120 de litri per tractor și lucram undeva la 100 de hectare. În schimb acum, cu aparatele noi de erbicidat de la Horsch și cu Valtra cu sistem de ghidare prin GPS se consumă tot cam 120 de litri de motorină, dar lucrăm undeva între 160 și 180 de hectare pe zi.”

Adrian Oprea, agronom Agronatura Geco, Urlați, jud. Prahova

Tractor si echipament agricol