Tractor marca Fendt 1000 Vario, 3300 KG
Articole

Fendt – mai mult decât un simplu tractor

Conducerea unui Fendt înseamnă mai mult decât conducerea unui tractor. Este o experiență în sine. De la volanul unui Fendt, chiar și cele mai grele lucrări par mult mai simplu de realizat. Fermierii își pot atinge țelurile mai simplu, mai rapid și mai profitabil. Acest lucru se datorează eforturilor permanente ale companiei de a oferi soluții cât mai practice, prin inovație continuă, prin dezvoltarea unor caracteristici ce fac ca tractoarele Fendt să fie cu adevărat unice. „Fendt este Mercedesul tractoarelor” sau „visul tuturor celor care folosesc tractoare” sunt afirmații tot mai des auzite de la utilizatorii din România.

Pentru a avea succes an de an, afacerile din agricultură trebuie să se modernizeze, să se doteze cu echipamente noi care să poată face față provocărilor la care este supusă agricultura actuală.

Iar Fendt este, categoric, un astfel de tractor.

Sigla marca FENDT de culoare verde

Fendt 1000 Vario – cel mai îndrăgit tractor de mare putere

Primul tractor din seria Fendt 1000 Vario din România a ajuns pe terenurile companiei Agronatura GECO, județul Prahova. În țară, acestuia i-au urmat altele, și altele, popularitatea celui mai puternic tractor compact din lume explicându-se în primul rând prin eficiența sa crescută, care se traduce în economie de combustibil, timp și personal.

”În 2017, primul tractor din seria Fendt 1000 Vario din țară a ajuns la noi. A fost achiziționat pentru a eficientiza lucrurile, atât din punct de vedere al parcului de tractoare cât și din punct de vedere al resurselor umane, pentru că în perioada aceea ne confruntam cu o acută lipsă a personalului.

Folosind funcțiile inteligente ale tractoarelor am reușit ca, în trei ani să creștem eficiența generală a fermei cu 30%” (Adrian Oprea, inginer agronom Agronatura GECO, în interviul pe care îl puteți citi integral aici)

Tractor marca Fendt cu prasitoare pe teren arabil

”Tractorul Fendt 1050 Vario achiziționat în 2018 te salvează de la multe necazuri. La noi la Săcălaz e un teren mai umed, numit lăcoviște. Cu inginerul care se ocupă de partea de câmp am zis să-l băgăm la cele mai proaste terenuri. L-am folosit la terenuri cu exces de umiditate, la sărături. Chiar dacă plouă prea mult, nu avem probleme decât acolo unde nu am lucrat cu el (Dumitru Toșca, jud Timiș, la Ziua Câmpului Merpano 2019)

”Noi lucrăm un teren greu și e nevoie de putere și utilaje potrivite care să reziste.  Aveam deja un Fendt, însă am hotărât să luăm și un Fendt 1050 Vario. Pot spune că are cel mai scăzut consum de pe piață și asta datorită managementului cutiei, fiindcă randamentul transmisiei e dus la maxim, totul e în echilibru.

Fendt 939 Vario are 8.200 de ore, Fendt 1050 Vario are 1.600 de ore și nu am avut nicio defecțiune. Singura reticență pe care am avut-o la achiziție a fost legată de fiabilitatea transmisiei. Nu mă gândeam la motor, care e un motor MAN, mă gândeam la noua transmisie. Tractorul e foarte fiabil, iar consumurile sunt spectaculos de mici în raport cu alte tractoare care lucrează cu același tip de utilaj, la aceleași adâncimi. Fermierii care au alte tipuri de tractoare de capacitate mare au consumuri mai mari, nu cu sute de grame, ci cu litri, la aceeași lucrare. Confortul e de asemenea foarte crescut, zgomotul din cabină fiind aproape inexistent.” (Lucian Vasile Târziu, județul Timiș, la Agromalim 2019)

 

Fendt 900 Vario – tractorul potrivit pentru orice lucrări

Tractoarele din seria 900 sunt, poate, cele mai cunoscute și apreciate pentru performanțele și flexibilitatea lor. Grație calităților multiple, reprezintă alegerea perfectă chiar și pentru lucrările din domeniul construcțiilor.

”Dintre toate tractoarele cu care am lucrat, Fendt, care mi-a fost recomandat și pe care am avut posibilitatea să îl văd și la lucru, este cel mai potrivit. În lucrările pentru drumuri, tractorul trebuie să meargă cu o anumită viteză, redusă și constantă, pentru ca freza să poată face mixajul necesar. Producătorii utilajelor atașate cu care lucrăm noi ne-au recomandat, de asemenea, un tractor Fendt Vario. L-am văzut în lucru și la partenerii din Italia. Compania vinde utilaje în toată lumea și ei tot cu Fendt lucrează. Și alți prieteni care au astfel de utilaje mi-au spus că dacă am posibilitatea să iau un Fendt, pentru că nu e tocmai ieftin, să o fac pentru că e Lamborghini-ul J tractoarelor.” (Bogdan Andrei, director general Proex Construct, București, la Agriplanta 2019)

 „Pregătit pentru mai mult?” este sloganul de lansare a noii serii Fendt 900 Vario. Declarat tractorul anului 2020, este acum și mai puternic, detaliu evidențiat de noua construcție. Dotat cu caracteristici tehnice de ultima generație și un pachet extins privind conectivitatea, Fendt 900 Vario are un grad de adaptabilitate foarte mare, ceea ce îl transformă în tractorul ideal, indiferent de provocări.

”Am lucrat cu un tractor Fendt 942 Vario, la demonstrațiile practice, și ne-a impresionat modul de lucru, cum se comportă în sarcină, consumul mic și fiabilitatea” (Antoniu Avrămuț, jud. Bihor, la Agromalim 2019)

Utilaje si echipamente agricole marca Fendt
Tractor Fendt 900 Vario in functiune pe suprafata arabila

Șenilatele Fendt 900 Vario MT – performanță la superlativ

Tractorul cu șenile Fendt 900 Vario MT, căruia i-a fost acordat titlul de „Tractorul anului 2018”, este construit de producătorul german de la zero. Special creat pentru muncile grele, pe care le realizează în mod inteligent, grație tehnologiei de ultima oră cu care este dotat, se descurcă exemplar în condiții de lucru dificile. Iar solul este protejat datorită tasării reduse. Performanța motorului AGCO Power în șapte cilindri este completată de transmisia fără trepte VarioDrive, conceptul Fendt iD (sistemul de lucru al motorului la turație redusă) și suspensia unică, pentru o eficiență maximă.

Și acestea sunt doar o parte din motivele pentru care cea mai mare fermă din Europa, Agricost SA, a ales să aducă, în Insula Mare a Brăilei, 30 de tractoare Fendt 943 Vario MT, modelul de vârf al seriei. Despre acestea dl. Lucian Buzdugan spune că sunt, fără îndoială, visul tuturor celor care folosesc tractoare.

Fendt  900 VarioMT primește puncte în plus pentru simplitatea cu care sunt îmbinate toate funcțiile de la bord.

 ”Am venit special să văd 943 Vario MT. Am urcat în tractor, am mers în câmp și am văzut cum funcționează. Interiorul este foarte simplu conceput, poate să lucreze oricine pe el. Nu trebuie să angajăm ingineri ca să lucreze pe un tractor. Am rămas foarte impresionat.” (Bogdan Cărăpănceanu, jud. Giurgiu, la Wadenbrunn 2018)

Tractorul cu șenile Fendt 900 Vario MT pe suprafata arabila

Tractorul specializat Fendt 200 V/P/F Vario – parte din rețeta unui vin bun

Munca unui producător de vin începe pe terenurile fermei, prin lucrările de întreținere și de recoltare a strugurilor. Acolo unde tractoarele specializate Fendt 200 V/P/F Vario își pot aduce contribuția și își pot dovedi măiestria pentru crearea unui vin bun.

”Nu poți să tragi pe deal o combină de recoltat fără un tractor cu cutie vario. Nu ai cum să corelezi viteza de deplasare cu un tractor cu transmisie mecanică. Consumul va fi unul ridicat, se creează șocuri și apare riscul de a răsturna combina dintr-o secundă de neatenție a tractoristului. În plus, Fendt e singurul care poate să facă lucrări cu utilaje în față și în spate concomitent. Poți să-i pui o mașină de cârnit în față, o tocătoare în spate și l-ai echilibrat.

În 2013 am luat primul 211 Vario, iar în 2018, (când primul avea 4.000 ore de funcționare, însă încă impecabil!) l-am achiziționat pe cel de-al doilea. Sunt tractoare foarte fiabile, care nu ridică niciun fel de probleme. Consumul este de asemenea foarte bun, raportat la putere. Un alt plus este sistemul TMS (tractor management system), cu care vin echipate noile modele.

Tractorul din seria Fendt 200 e un tractor complex, foarte bun și util, bineînțeles aceasta depinzând și de modul de accesorizare la momentul achiziției.” (Coradini Renato Benvenuto, director tehnic Ferma viticolă Vignadoro, jud. Arad)